Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ο γρίφος στον βράχο και το έπαθλο των 2.000 ευρώ σε όποιον βρει την απάντηση

Το ποσό των 2.000 ευρώ προσφέρει ένα χωριό στη δυτική Γαλλία σε όποιον μπορέσει να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση μιας επιγραφής 230 ετών που βρέθηκε σε έναν βράχο σε μια απομονωμένη παραλία.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να βγάλει άκρη και να βρει το νόημα των 20 γραμμών που εντοπίστηκαν πριν από μερικά χρόνια. Η επιγραφή είναι προσβάσιμη μόνο όταν υποχωρεί η στάθμη της θάλασσας στο χωριό Plougastel.

Μεταξύ των γραμμάτων, υπάρχουν ορισμένα που έχουν αντιστραφεί. Δύο χρονολογίες διακρίνονται επίσης – 1786 και 1787. Υπάρχει και η εικόνα ενός πλοίου, καθώς και μίας καρδιάς.

Ωστόσο όλες οι προσπάθειες ερμηνείες από τους ειδικούς της περιοχής έχουν αποτύχει. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το πρόσωπο που το έγραψε μπορεί να μην είχε επαρκή εκπαίδευση. Τα γράμματα μπορεί να συνδέονται με ήχους λέξεων όπως αυτός ή αυτή τις άκουγε.

Σε ένα σημείο γράφει: «ROC AR B … DRE AR GRIO SE EVELOH AR VIRIONES BAOAVEL».

«Έχουμε ρωτήσει ιστορικούς και αρχαιολόγους από τη γύρω περιοχή, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να καταλάβει την ιστορία στον βράχο, δηλώνει ο δήμαρχος του Plougastel, Dominique Cap, σύμφωνα με το BBC. «Έτσι θεωρήσαμε ότι μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που έχουν τη γνώση που χρειαζόμαστε. Για να μη μείνουμε στο σκοτάδι, είπαμε να ξεκινήσουμε έναν διαγωνισμό».

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More