Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ο αξέχαστος Πανάγος, ο γάμος με την Έφη Οικονόμου και ο θάνατός της που τον λύγισε

0 20

«Υπάρχει και φιλότιμο»: Ποιος ήταν ο «Πανάγος»

Ο Χάρης Παναγιώτου έγινε γνωστός από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965. Πρωταγωνιστής σε αυτή ήταν ο γνωστός ηθοποιός, τον οποίο λάτρευε ο κόσμος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Είχε το ρόλο του Ανδρέα Μαυρογιαλούρου.

Ο Χάρης Παναγιώτου παρέμεινε στη συνείδηση του κοινού ως ο Πανάγος, το τίμιο παιδί που ενημέρωσε τον Μαυρογιαλούρο για τις μίζες και τις παρατυπίες που ακολούθησε ο μεγάλος πολιτικός. Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ήταν παντρεμένος με την Κατίνα, η οποία ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Ο Χάρης Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο πρώτος ρόλος του στη Finos Film ήταν στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελάριου. Ο ηθοποιός διετέλεσε επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Ήταν και ειδικός σύμβουλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου.

Η Έφη Οικονόμου περιέγραψε το 2001 την πρώτη τους συνάντηση. Γνώρισε τον Παναγιώτου, το 1970, σε παράσταση στο Άλσος Παγκρατίου.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η Οικονόμου ζήτησε από τον Παναγιώτου να της πάρει ένα παγωτό. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ένα ραντεβού στο Λυκαβηττό. «Είχε μια πολύ ωραία φωνή, κι έτσι όπως ήταν ο Λυκαβηττός τη νύχτα και η φωνή του Παναγιώτου, την έπαθα», ανέφερε.

«Όσοι δεν ξέρουν την Έφη δεν ξέρουν πόσο παιδί είναι”, ανέφερε ο Παναγιώτου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη σύζυγό του. “Δεν είχαμε παίξει ποτέ μαζί, όμως ήξερα την Έφη Οικονόμου την κορμάρα» είπε επίσης, με χιούμορ. Παντρεύτηκαν το 1974 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο της ηθοποιού, δηλαδή το 2016.

Η Έφη Οικονόμου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο Παναγιώτου βυθίστηκε στη θλίψη. Επίσης, είχε παντρευτεί και με τη Γιώτα Σοϊμίρη, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες. Έως το τέλος της καριέρας του έπαιξε συνολικά σε δεκαέξι ταινίες, καθώς και σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More