Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αθανάσιος Ράντος

4


Τον κ. Αθανάσιο Ράντο επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα:

“Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο”.

Ο κ. Ράντος θα έχει βραχεία θητεία καθώς συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου. Είναι όμως ένα πρόσωπο εξαιρετικά υψηλής αποδοχής στον νομικό κόσμο της χώρας, πέραν του γεγονότος ότι είναι ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος.

Η επιλογή του δε σηματοδοτεί μια ηθική αποκατάσταση για τον ίδιο, καθώς υπέστη ανοίκειες επιθέσεις (άσχετες με τα δικαστικά του καθήκοντα) κατά τη διάρκεια της δίκης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Ράντος, ήταν το εξ αρχής το μεγάλο φαβορί για την επόμενη μέρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, και μάλιστα πλειοψήφησε στη διάσκεψη των Προέδρων κατά τη διάρκεια της ακρόασης των υποψηφίων για την Προεδρία του Συμβουλίου Επικρατείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ράντος συγκέντρωσε 16 ψήφους, η Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου 7 ψήφους και οι Αϊρίν Σαρπ και Δημήτρης Σκαλτσούνης ισοψήφησαν.

Πηγή: capital.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More