Να φοβόμαστε κάτι ( μια «φούσκα» ίσως!); Μειώνονται και άλλο τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων!

0 97

Η πορεία σταθεροποίησης στα τιμολόγια του κλάδου αυτοκινήτου που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το φθινόπωρο του 2016 δεν κράτησε τελικά παρά μόνο για μερικούς μήνες, με αποτέλεσμα το μέσο ασφάλιστρο να βρίσκεται σήμερα σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα, έχοντας χάσει περίπου 40%-50% από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι ενώ μέσα στο 2017 ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων ήταν ανεβασμένος κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες (αυξημένες νέες πωλήσεις αυτοκινήτων-μοτοσικλετών, αλλά και καλύψεις ανασφαλίστων υπό το φόβο των προστίμων του Υπουργείου Οικονομικών και της πολυθρύλητης διασταύρωσης λιστών), στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η παραγωγή στην αστική ευθύνη οχημάτων υποχώρησε οριακά κατά 0,3%!

Και ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που προειδοποιούν για «πτωχευτικά ασφάλιστρα» τα οποία σε βάθος χρόνου θα πλήξουν την αγορά, τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να εμπνέουν ανησυχία. Και αυτό γιατί ο μέσος δείκτης ζημιών στον κλάδο οχημάτων (ζημιές ως ποσοστό των εσόδων) παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ η κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών χαρακτηρίζεται από υψηλή έως και εντυπωσιακή!

Η αναντιστοιχία αυτή οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:

Η κυκλοφοριακή κίνηση στους ελληνικούς δρόμους διατηρήθηκε φέτος περίπου στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, ενώ ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων συνέχισε την πτωτική του τάση
Οι ασφαλιστικές εταιρείες (ιδίως όσες είχαν τοποθετήσει το χαρτοφυλάκιό τους κυρίως σε εγχώρια περιουσιακά στοιχεία) καταγράφουν και φέτος πολύ υψηλά κέρδη από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.