Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Μπούκα, ο ευγενικός κροκόδειλος με την αθώα καρδιά: Πέθανε στα 90 πάνω από 5,3 μέτρα και 1.000 κιλά

Γεννήθηκε πριν από περισσότερα από 90 χρόνια. Ο Μπούκα, ο ευγενικός κροκόδειλος, πιάστηκε και υιοθετήθηκε από τον ζωολογικό κήπο Koorana Crocodile Farm πίσω στα 1984, προτού γίνει διάσημος, στο Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία.

Με βάρος που ξεπερνούσε τον έναν τόνο, το επιβλητικό αμφίβιο ερπετό ζούσε για δεκαετίες σε ένα αρδευτικό κανάλι, σε μια φάρμα, στο βόρειο Κουίνσλαντ.

Όμως, κάποτε, το μέρος έγινε πολύ δημοφιλές για πολλούς κολυμβητές. Οι άνθρωποι για χρόνια ούτε που φαντάζονταν πως κολυμπούσαν μαζί με έναν τεράστιο κροκόδειλο με μήκος πάνω από πέντε μέτρα. Αυτό το κανάλι ήταν, άλλωστε, το φυσικό του περιβάλλον και ήταν οι άνθρωποι που εισέβαλαν απρόσκλητοι στην περιοχή του κροκόδειλου.

Και τι κροκόδειλος στ’ αλήθεια! Σύμφωνα με το ζωολογικό πάρκο, ο Μπούκα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αμφίβιο ερπετό του είδους του σε ολόκληρη την Αυστραλία, όπως αναφέρει το ABC.

Ο για δεκαετίες φροντιστής του στον ζωολογικό κήπο, ο Τζον Λέβερ, λέει με συγκίνηση για τον μοναδικό χαρακτήρα του Μπούκα: «Ήταν μια καλή συντροφιά. Του άρεσε να κολυμπάει υποβρυχίως και οι άνθρωποι κολυμπούσαν από πάνω του, γιατί ποτέ του δεν πείραζε κανέναν» λέει ο Λέβερ.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας που ο κροκόδειλος ζούσε πριν αιχμαλωτιστεί, τον τάιζε. Κάποια στιγμή όμως που το αρδευτικό κανάλι έγινε πολύβουο από κόσμο, ο αγρότης φοβήθηκε πως κάποιος ίσως πάθαινε κακό. Τότε πρότεινε στο ζωολογικό πάρκο Koorana να πάρουν τον ευγενικό γίγαντα από την περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο υπέργηρος κροκόδειλος -πέθανε πάνω από 90 ετών- παρέμενε δραστήριος και σεξουαλικά μέχρι το τέλος.

«Πέρσι, το “κορίτσι” του γέννησε 56 αυγά και ήταν όλα γονιμοποιημένα, που σημαίνει ότι ήταν ένα πολύ ενεργός γερο-μπερμπάντης» διηγείται ο για χρόνια φροντιστής του, Τζον Λέβερ.

Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες, ο Μπούκα άρχισε να γίνεται ληθαργικός, ώσπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου, το κεφάλι του Μπούκα μαζί με τα τρομερά σαγόνια του θα κρεμαστούν από την οροφή του εστιατορίου του φυσικού καταφυγίου, ως φόρος τιμής στον μεγαλειώδη κροκόδειλο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.