Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Μιχάλης Ιγνατίου: H υπόσχεση Τραμπ στον Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις

10

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Openv TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου κατά τη διάρκεια του τετ α τετ Μητσοτάκη – Τραμπ συζητήθηκαν όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν και ανησυχούν την Ελλάδα και την Αμερική

Ως «καλή» χαρακτηρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική πλευρά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα αξιωματούχος που έδωσε το παρών στη συνάντηση υπογράμμισε ότι ήταν μία από τις καλύτερες συναντήσεις που έχει παρακολουθήσει και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες αντιμετώπισαν κοιτάζοντας στα μάτια, τα θέματα των διμερών τους σχέσεων, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN TV.

Ακόμη μίλησε με περισσή ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι το αποκορύφωμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ήταν η χθεσινή συνάντηση ενώ μίλησε για τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος της περιοχής. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και στις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας για να αναβαθμίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Προσωπική μεσολάβηση

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου και το OPEN TV, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περιλαμβάνονταν στη συζήτηση των δύο ηγετών. Μάλιστα σε αυτή την ενότητα έβαλαν τόσο το Κυπριακό όσο και το θέμα της Λιβύης. Στο μεταξύ η αμερικανική πλευρά δηλώνει τα εξής:

– Είμαστε ανήσυχοι για την ανακήρυξη οικονομικής ζώνης από την Τουρκία και τη Λιβύη
– Ακούσαμε την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για διπλωματική λύση με την Τουρκία
– Ο πρόεδρος Τραμπ πάντα υποστηρίζει διπλωματικές λύσεις.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες και στρατιωτικοί θα συνομιλήσουν με τις δύο πλευρές για να δουν εάν μπορεί να υπάρξει μία αποκλιμάκωση και θέλουν το επόμενο διάστημα 2-3 μηνών να κάνουν αυτές τις επαφές. Παράλληλα ο Μιχάλης Ιγνατίου υπενθύμισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απρόβλεπτος ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή πληροφορία που μετέδωσε και με βάση την οποία δεν αποκλειόταν να έκανε μία προσπάθεια μεσολάβησης.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Open TV και του Εθνους οι άνθρωποι του προέδρου των ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφές με τις δύο πλευρές, ενώ εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και ο ίδιος προσωπικά με το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: ethnos.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More