Μεγάλη ανατροπή! Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα πηγάδια στον κόσμο, ηλικίας 9.000 ετών!

0 153

Έξι πηγάδια ηλικίας 9.000 χρόνων έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στην κεντρική επαρχία Χενάν, στην Κίνα.

Πρόκειται για τα αρχαιότερα πηγάδια που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του επαρχιακού ινστιτούτου αρχαιολογικής έρευνας Γουέι Σινγκτάο, τα πηγάδια αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις του ανθρώπου, καθώς με αυτά έπαψε να εξαρτάται από τα ποτάμια και τις λίμνες.πηγάδια

Ανατρέπεται η προηγούμενη θεωρία για τα πηγάδια

Η ανακάλυψη αυτή ανατρέπει προηγούμενη θεωρία κινέζων αρχαιολόγων σύμφωνα με την οποία, τα πηγάδια έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτζέ, 6.000 έως 7.000 χρόνια πριν από τη νεολιθική εποχή. Μέσα στα πηγάδια ανακαλύφθηκαν πέντε καλά διατηρημένα κεραμικά αγγεία με τα οποία οι παμπάλαιοι λαοί μετέφεραν νερό. Τα αγγεία έχουν στο πλάι μικρές λαβές σε σχήμα αυτιών μέσα από τα οποία μπορεί να περάσει ένα κορδόνι, με το οποίο τραβούσαν νερό από τα πηγάδια.

Όπως εκτιμά ο Γουέι, τα κεραμικά δοχεία ενδέχεται να έπεσαν τυχαία μέσα στα πηγάδια κατά τη διάρκεια της άντλησης του νερού. Τα πηγάδια έχουν βάθος έως 5,2 μέτρα, μερικά έχουν και σκάλες προκειμένου οι άνθρωποι να είχαν τη δυνατότητα να αντλούσαν νερό από μεγαλύτερο βάθος.

Διάφορα ερωτήματα όπως π.χ. γιατί κατασκευάστηκαν σε αυτήν την περιοχή τα πηγάδια, λόγω της ξηρασίας, για πόσιμο νερό ή για την κατασκευή κεραμικών; καλούνται τώρα να απαντηθούν μέσα από την αρχαιολογική έρευνα που αναμένεται πλούσια σε ευρήματα.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.