Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

MasterChef 5 (10/06): Spoiler – Η Μαργαρίτα στην κορυφή

3η δοκιμασία (Αντιγραφή)

Πιάτο αντιγραφής του Σουηδού σεφ που είναι βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, Fredrik Berselius, που ήρθε από το περίφημο εστιατόριο του Aska στη Νέα Υόρκη. Σίγουρα η πιο δύσκολη αντιγραφή του φετινού διαγωνισμού.

Τρία πιάτα αντιγραφής Χ 4

Βαθμολογία

Σε αυτήν την δοκιμασία βαθμολόγησε μόνο ο καλεσμένος Σεφ.

Μαργαρίτα

Γενικά μόνο λεπτομέρειες. Οι τεχνικές και τα υλικά ήταν όλα μέσα στα πιάτα.

Από εμφάνιση είχε πρόβλημα στο πρώτο πιάτο, αλλά καλό στην γεύση. Στην τάρτα η κρέμα δεν είχε το χρώμα που έπρεπε,  και θέμα με το μανιτάρι.

Διονύσης

Πρώτο πιάτο πολύ καλή η εμφάνιση, καλύτερο από της Μαργαρίτας,  η τάρτα καλή αλλά η κρέμα πιο σκουρόχρωμή.

Το πρώτο πιάτο από γεύση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ προσπάθεια. Στο δεύτερο μάλλον ξέχασε την τρούφα, και έχει ξεφύγει λίγο η ποσότητα, αλλά αρκετά νόστιμο. Στο τρίτο πιάτο η λειχήνα ήταν κάτω από την βάση.

Το πιο δυνατό σημείο του το πολύ καλοψημένο κρέας και η τάρτα, και το πιο αδύνατο σημείο του ήταν το τρίτο πιάτο.

4η δοκιμασία

Διονύσης

Ο Διονύσης ξέφυγε κάπως αφού δεν ακολούθησε την μαγειρική του πορεία στο masterchef, αλλά δικές του μαγειρικές μνήμες

Το πρόβλημα ήταν ότι πήγε με δύο γλυκά συνεχόμενα πιάτα και στο τέλος έχει και γλυκό. Ο Ιωαννίδης χαρακτηριστικά είπε, εγώ μπούκωσα ήδη, μετά το 2ο πιάτο.

Όμορφα πιάτα από εμφάνιση.

Μαργαρίτα

Οι κριτές είπαν ότι η Μαργαρίτα μόνο στο 4ο πιάτο ήταν η κλασική Μαργαρίτα που ήξεραν. Μάλλον ο ρόλος του φαβορί στις δύο τελευταίες δοκιμασίες την έκανε να αλλάξει λίγο το στυλ της και να μπερδευτεί λίγο. Το γλυκό της ήταν απλά εξαιρετικό. Μαργαριτάρι.

Η Μαργαρίτα στο τέταρτο πιάτο πήρε την υψηλότερη βαθμολογία της όταν ο Διονύσης εκεί είχε την μεγαλύτερη αστοχία του. Το κυρίως του Διονύση ήταν αρκετά καλό, αλλά θα πληρώσει ότι έπαιξε πολύ με το τυρί σε όλο το μενού του. Επίσης στο ορεκτικό του τα πήγε καλά. Στα άλλα δύο πιάτα ίσως ένα ελάχιστο πιο καλή η Μαργαρίτα.

Συνολικά λοιπόν περιμένουμε με ένα βαθμό μπροστά την Μαργαρίτα κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αστοχίας στο γλυκό του Διονύση, και στο ίδιο πιάτο η Μαργαρίτα έκανε παπάδες.

5η δοκιμασία

Βαθμολόγησε μόνο ο καλεσμένος Σεφ.

Καλεσμένος ο ΣΕΦ των ΣΕΦ.  Τζέισον Αθερτον. Τρία μισελέν και από τους πιο επιτυχημένους σεφ στην Μ. Βρετανία. Από άστεγος MasterChef.

Τρία πιάτα αντιγραφής (Ορεκτικό – κυρίως – γλυκό)

1 ορεκτικό, 2 κυρίως και 2 γλυκά

Χρόνος παρασκευής 3.5 ώρες.

Διονύσης

Αστοχία εμφανισιακά στο γλυκό, καλά στα άλλα δύο πιάτα. Υπήρχαν όλα τα στοιχεία μέσα.

Από γεύση στο ορεκτικό δεν πήγε καλά. Η γεύση στα χτένια δεν ήταν καλή. Κρίμα γιατί τα υπόλοιπα ήταν καλά. Το κυρίως ήταν καλύτερο σε εμφάνιση από της Μαργαρίτας, αλλά δεν τρωγόταν το ίδιο ευχάριστα. Τα λόγια του Σεφ. Κακό ψήσιμο στα ζυμαρικά και στην μπαλοτίνα. Στο γλυκό υπήρχαν όλες οι γεύσεις και ήταν καλές.

Μαργαρίτα

Στα χτένια καλή η εμφάνιση, το κυρίως πήγε πολύ καλά, το γλυκό εχει όλα τα στοιχεία εκτός της κρέμας και η αστοχία με το κέλυφος. Αλλά έκανε καλά σχόλια για την προσπάθεια στο γλυκό.

Από γεύση πολύ καλό ήταν το ορεκτικό. Καλή δουλειά, απλά με το γουασάμπι μόνο είχε μικρή αστοχία. Στο κυρίως επίσης πολύ καλό το αποτέλεσμα και καλό το ψήσιμο στο κουνέλι. Ελάχιστες λεπτομέρειες, Πολύ κοντά στο πρωτότυπο. Στο γλυκό έλειπε μόνο ένα στοιχείο, και η μαρέγκα πολύ καλή, και τελικά γεύση καλή.

Συνολική βαθμολογία

Μαργαρίτα – 8 – 8 – 7 – 7 – 8 (38)

Διονύσης – 7 – 7 – 8 – 7 – 7 (36)

Η Μαργαρίτα ήταν η μεγάλη νικήτρια του MasterChef.

Της άξιζε και πολλά μπράβο για τις μαγειρικές ικανότητες της

masterchef spoiler

Μείνετε συντονισμένοι στο Sports365.gr γιατί καθημερινά ανεβάζουμε MasterChef 5 Spoiler, ενώ ΕΔΩ μαθαίνετε πάντα πρώτοι γύρο από το αγαπημένο σας reality.Για όλους εσάς, που θέλετe να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις και είστε κολλημένοι με το Facebook μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε την νέα σελίδα μας και θα διαβάζετε αποκλειστικά για spoiler. Φυσικά για τα πάντα (Survivor, Master Chef, Φάρμα, House of Fame,Battle of the Couples, και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές).Μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ: (ΚΛΙΚ)

loading...