Πρόκειται για τρομερούς λουκουμάδες με πατάτα, ζαμπόν και τυρί. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ξετρελάνει αυτή η συνταγή.
- 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
- 3 φέτες ζαμπόν
- Τυρί προβολόνε
- Λάδι για μαγείρεμα
Διαδικασία:
- Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
- Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.