Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Lockdown – Παπαευαγγέλου: «Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας – Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα»

Τι ανέφερε Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στην εβδομαδιαία ενημέρωση, αρχικά στο ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα.

Όπως ανέφερε παραμένουμε σταθερά στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε από το 4,5 στο 6%.

Η κα Παπαευαγγέλου, επεσήμανε πως το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά, αναφέροντας πως την περασμένη εβδομάδα γίνονταν πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία, με την Αττική να δέχεται την μεγαλύτερη πίεση (σ.σ. στα νοσοκομεία της νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με κορωνοϊό).

Η καθηγήτρια σημείωσε ακόμη:

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

«Είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε έναν ασυμπτωματικό σε κάθε δραστηριότητά μας. Στην επιτροπή συζητήσαμε για την ψυχική κόπωση. Δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε για άνοιγμα».

Στη συνέχεια τόνισε για τον εμβολιασμό ότι «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Καθώς όμως θα προχωρά ο εμβολιασμός, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τις δραστηριότητες με ασφάλεια»

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.