Λαχταριστά λουκουμαδάκια μήλου δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου!

0 8

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί λόγω Σαρακοστής. Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή. Ένα από αυτά είναι και τα λουκουμαδάκια μήλου με την υπογραφή του διάσημου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Η αλήθεια είναι ότι αξίζει να δοκιμάστε αυτά τα λαχταριστά λουκουμαδάκια μήλου ακόμα και αν δεν νηστεύετε, καθώς η γεύση τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με το χρόνο που θα χρειαστείτε για να τα ετοιμάσετε. Μάλιστα, αν δεν νηστεύετε τα γαλακτοκομικά, μπορείτε αντί για γάλα αμυγδάλου να χρησιμοποιήσετε κανονικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα λουκουμαδάκια μήλου είναι:

– 2-3 φλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
– 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
– ¼ φλ. ζάχαρη
– 1 κ.γ. αλάτι
– 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
– 1 αβγό
– 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
– ½ φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Επί το έργον:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 100°C για να κρατάμε ζεστούς τους λουκουμάδες

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε στο μείγμα και το ψιλοκομμένο μήλο.

Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζουμε έναν-έναν μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μέχρι να ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάμε τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στο φούρνο.

Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε ζεστούς

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.