Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή

279

Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να κάνετε μία τυρόπιτα για να έχετε για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό; Θέλετε να φτιάξετε μία υπέροχη τυρόπιτα για να την προσφέρετε σε συγγενείς ή σε φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

– Αυγά

– Γιαούρτι

– Φέτα

– Φαρίνα

– Μεγάλο στρογγυλό ταψί

Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα

– Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).

– Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.

– Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.

– Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.

– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.

– Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.

– Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

– Το ψήσιμο της τυρόπιτας μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.

– Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.

* Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτα μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More