Ξυλουργός κατασκεύασε μια πραγματικών διαστάσεων Κιβωτό του Νώε

288

Ο Johan Huibers είναι ένας Ολλανδός ξυλουργός που είχε ένα όνειρο. Το όνειρό του είναι να φτιάξει μια κιβωτό σαν του Νώε με πραγματικό μέγεθος.

Το πραγματοποίησε πριν από περίπου 5 χρόνια και γρήγορα έγινε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στο νότιο Άμστερνταμ. Στη συνέχεια είχε ένα άλλο όνειρο. Ήθελε η κιβωτός του να πλεύσει στην πραγματικότητα.

Ο Huibers ήθελε να πάρει το γιγαντιαίο σκάφος και να πλεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας κάνοντας αρκετές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι θέλουν να το δουν προσωπικά αλλά δεν έχουν όλη τη δυνατότητα να πάνε μέχρι το Άμστερνταμ. Το κόστος πλεύσης στον κόσμο είναι αστρονομικό οπότε γίνονται δωρεές από διάφορους θαυμαστές για να χρηματοδοτηθεί το ταξίδι. Η κατασκευή της κιβωτού κόστισε περίπου 1.6 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, για το ταξίδι απαιτούνται πολλά περισσότερα.

Η ομάδα του δημοσίευσε μια ενημέρωση για να ανακοινώσει πως έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το ταξίδι στην Βραζιλία λόγω των τρεχουσών συνθηκών. Δεδομένου του ότι οι αθλητές το κάνουν χωρίς προβλήματα, είναι λογικό να κατανοήσουμε πως ο ξυλουργός αδυνατεί να πετύχει τον στόχο του λόγο οικονομικών θεμάτων. Ίσως δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό λόγω των μεγάλων αναγκών που έχει η κατασκευή. Αλλά δεν σημαίνει πως είναι κακό να το ονειρεύεται, έτσι;

Δείτε παρακάτω τι κατασκεύασε ο ξυλουργός και θα εντυπωσιαστείτε.

Ο Huibers ήθελε να πλεύσει με την δημιουργία του στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά φαίνεται πως δεν συγκέντρωσε τους οικονομικούς πόρους.

Έκανε το πρώτο του όνειρο πραγματικότητα χτίζοντας την κιβωτό. Όμως, το δεύτερο όνειρό του να πάει στη Βραζιλία δεν επετεύχθη.

Όπως φαντάζεστε, χρειάζεται πολύ προσεκτικός σχεδιασμός για να χτιστεί κάτι τόσο μεγάλο. Εδώ μπορείτε να δείτε την βασική κατασκευή της βάσης.

Αυτή είναι μια υπέροχη θέα από την κορυφή της κιβωτού. Σχεδίαζαν να δημοσιεύσουν το ταξίδι τους στην Βραζιλία στο διαδίκτυο αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η κιβωτός έχει 5 ορόφους και περιλαμβάνει περιοχές εκπαίδευσης και διασκέδασης. Επίσης έχει διάφορες απομιμήσεις ζώων όπως μπορείτε να φανταστείτε.

Η κατασκευή έχει μήκος περίπου 125 μέτρα, ύψος 23 μέτρα και πλάτος 29 μέτρα. Την έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές.

Φαίνεται από την όμορφη δουλειά το πόσο μεγάλο κόστος απαιτείται. Το τελικό ποσό κόστους φτάνει τα 1.6 εκατομμύρια.

Η ομάδα κατασκευής ελπίζει να φέρει διαδραστικά εκθέματα στην κιβωτό. Οι δωρεές διατίθενται για τη δημιουργία ολογραμμάτων των ζώων.

Μια ματιά στην κατασκευή, και θα καταλάβετε γιατί καταλαμβάνει τον περισσότερο ορίζοντα. Για να το παρατηρήσετε ολόκληρο θα χρειαστείτε κάποια ώρα.

googletag.cmd.push(function(){googletag.display(‘div-gpt-ad-1508891212158-0’);});

Υπάρχει διαδραστικό μουσείο και μπορείτε να δείτε πολλά παραδείγματα πλασμάτων στην κιβωτό. 2-2 φυσικά.

Ο Johan Huibers στέκεται περήφανα μπροστά από την κιβωτό. Του αξίζουν συγχαρητήρια, δεν θα είχαν επιχειρήσει πολλοί άνθρωποι να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο.

Αυτή είναι μια από τις περιοχές αναψυχής. Οι θέσεις δείχνουν άνετες και η ομάδα ελπίζει να επεκταθεί και στα εκπαιδευτικά προγράμματα εν πλω.

Ο Huibers ήθελε να κάνει στάσεις στη Νότια, Κεντρική και Βόρεια Αμερική ώστε να μπορεί κανείς να δει την κιβωτό του. Μπορείτε να δείτε την όμορφη εσωτερική θέα που θα χάσει το κοινό αφού το ταξίδι ακυρώθηκε.

Η ομάδα δήλωσε δημόσια πως ακυρώνουν το ταξίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των τρεχουσών συνθηκών στην Βραζιλία.

Προσπάθησαν αρκετές τακτικές χρηματοδότησης για να συγκεντρώσουν τα χρήματα για το προγραμματισμένο ταξίδι αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρχε χρυσό στο τέλος του ουράνιου τόξου αλλά μια όμορφη και εντυπωσιακή κιβωτός.15

Δείτε τα βίντεο

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.