Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κοτόπουλο καθιστό με σάλτσα μπίρας από την Εύα Παρακεντάκη

70

Κοτοπουλάκι καθιστό με σάλτσα μπύρας σήμερα…

Το γνωστό μας κοτοπουλάκι μαγειρεμένο στο φούρνο αλλά με έναν άλλο τρόπο από αυτόν που κάνουμε συνήθως και ιδανικό για το πιο μαμαδίστικο κυριακάτικο τραπέζι.

Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά  μανούλες για την Κυριακή!

ΤΙP  Μετά το φαγητό σερβίρετε ως γλυκό Μπουρεκάκια σιροπιασμένα και κανείς δεν θα θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι σας.

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 2  κουτάκια  μπίρα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κοτόπουλο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα βάζουμε ακαθάριστες τις πλυμένες πατάτες. Στο μούλτι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την μουστάρδα,το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα. Ανοίγουμε την μπύρα και την αναμιγνύουμε με το μείγμα μας. Σε μία άλλη μπασίνα βάζουμε το κοτόπουλο, σηκώνουμε το δέρμα του στήθους και το γεμίζουμε βούτυρο. Περιχύνουμε με το μείγμα και το αφήνουμε 20 λεπτά. Ανοίγουμε το δεύτερο κουτάκι μπύρας και καθίζουμε επάνω το κοτόπουλο, όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο η μπύρα εξατμίζεται και αρωματίζει εσωτερικά το πουλερικό μας. Με το μείγμα που έχει μείνει απο το κοτόπουλο περιχύνουμε και τις πατάτες,τις οποίες και στρώνουμε περιμετρικά του κοτόπουλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για την πρώτη ώρα και 180 για άλλη μία Αν πάρει χρώμα το κοτόπουλο ή η πατάτες μας τα σκεπάζουμε.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.