Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κορονοϊός: Όλη η αλήθεια για τις μάσκες! Ποιες είναι επικίνδυνες! (pics, video)

240

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στον σωστό τρόπο χρήσης μάσκας.

«Η μάσκα για κάποιον που είναι υγιής και τηρεί τις αποστάσεις δεν είναι απαραίτητη. Για κάποιον όμως που είναι ασθενής ή μπορεί να είναι ασθενής, είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύει όσους είναι κοντά του» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Για όσους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο- για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ- είναι καλό να φορούν μάσκα για να προστατεύονται οι ίδιοι.

Επικίνδυνες αυτές με το φίλτρο

maskes436 1

Αυτές με το φιλτράκι είναι επικίνδυνεςΟι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές χειρουργικές μάσκες, και όχι εκείνες με το φίλτρο. Αυτές με το φιλτράκι είναι επικίνδυνες και δεν είναι για κοινή χρήση, διότι αν κάποιος έχει κορονοϊό «ψεκάζει» τον ιό στους γύρω του. Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος αυτές οι μάσκες, είναι μόνο για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά τις απλές μάσκες, οι πολίτες μπορούν να τις αφήνουν στον ήλιο ή να τις σιδερώνουν για να τις κρατήσουν περισσότερο από μία φορά.

Αναφορικά με τις υφασμάτινες μάσκες, είναι καλύτερες από το τίποτα για απλή χρήση, όταν για παράδειγμα βγούμε από το σπίτι μας, αρκεί να τηρούμε αποστάσεις.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.