Κοράκια θα καθαρίσουν τα πάρκα από τα αποτσίγαρα

0 17

Κοράκια θα καθαρίσουν τα πάρκα στο Άμστερνταμ  από τα αποτσίγαρα

Ένα πολύ πρωτότυπο και ασυνήθιστο σχέδιο σκέφτηκαν 2  Ολλανδοί σχεδιαστές για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πάρκα της πόλης του Αμστερνταμ από τα αποτσίγαρα. Αφού είχαν μείνει εκπληκτοι από τα πόσα αποτσίγαρα υπήρχαν στα πάρκα έψαξαν να βρουν διάφορους τρόπους.αποτσίγαρα

Οι Ruben van der Vleuten και Bob Spikman στράφηκαν αρχικά στην χρήση ρομπότ, αλλά υπήρχε μια σειρά δυσκολιών, ιδιαίτερα στον περίπλοκο προγραμματισμό που απαιτείται. Έτσι έστρεψαν την προσοχή τους σε έναν από τους πλουσιότερους “πόρους” των αστικών περιοχών – τα πουλιά.

Σκέφτηκαν πρώτα τα περιστέρια , επειδή υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πόλη του κόσμου, αλλά μια γρήγορη αναζήτηση αποκάλυψε ότι δεν είναι γνωστά για τη νοημοσύνη τους, οπότε η εκπαίδευση τους θα ήταν πολύ δύσκολη. Έτσι οι δύο σχεδιαστές σύντομα βρήκαν ένα άλλο πουλί που είναι επίσης κοινό στις πόλεις και πολύ, πολύ πιο έξυπνο – το κοράκι.

Τα κοράκια κατατάσσονται στα πιο έξυπνα είδη του πλανήτη, που μπορούν να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν εργαλεία για την επίτευξη των στόχων τους. Οι δύο σχεδιαστές αποφάσισαν λοιπόν να τα εκπαιδεύσουν για να κάνουν τη δουλειά αυτή.

Σε αυτό θα τους βοηθήσει μια συσκευή που σχεδίασαν (την οποία ονομάζουν Crow Box), στην οποία το κοράκι θα αφήνει το τσιγάρο και στη συνέχεια μια λιχουδιά θα πέφτει σε ένα δοχείο. Όσο πιο πολλά αποτσίγαρα… τόσο πιο πολλές λιχουδιές.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.