«Καμπάνα» 208 ευρώ σε καταστηματάρχη επειδή… άκουγε ραδιόφωνο στο μαγαζί του!

5

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Λουδία στον δήμο Χαλκιδόνας.

Ιδιοκτήτης  φούρνου, άκουγε αθλητικές εκπομπές στο ραδιόφωνο, στο μαγαζί του και του επέβαλαν πρόστιμο για τα… πνευματικά δικαιώματα.

«Την Πέμπτη 14 Ιούνη, απόγευμα και ενώ εργαζόμουν στον φούρνο ακούγοντας αθλητικές εκπομπές όπως κάθε απόγευμα, δέχθηκα την επίσκεψη κάποιας κυρίας Τ.Χ . Μου έδειξε μια κάρτα με τη φωτογραφία της και μου είπε ότι “είμαστε για τις άδειες”», αναφέρει ο καταστηματάρχης σε επιστολή του στο e-koufalia.gr.

Μεταξύ άλλων συνεχίζει εξηγώντας ότι έδειξε την άδεια της επιχείρησης στην γυναίκα και σε έναν ακόμα άνδρα που ήταν μαζί της, ωστόσο του απάντησαν ότι είναι από την ΕΥΕΔ. Η γυναίκα ζήτησε μια απόδειξη από την ταμειακή μηχανή, άφησε τη σφραγίδα με τα στοιχεία της και μετά έφυγε.

«Από τη σφραγίδα και με τη βοήθεια του google διαπίστωσα ότι η ΕΥΕΔ είναι η καινούρια ΑΕΠΙ και είναι επιφορτισμένη με την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων. Την Τετάρτη 17 Ιούλη ο ταχυδρόμος έφερε την λυπητερή: 208,32 για άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης», αναφέρει.

Τέλος τονίζει ότι «χαράτσια δεν πρόκειται να πληρώσουμε κι ας φτάσουμε στα δικαστήρια. Αύριο ταχυδρομώ το έγγραφο που παρέλαβα σήμερα, πίσω στην ΕΥΕΔ. Το ίδιο καλώ να κάνουν όσοι συνάδελφοι, βιοτέχνες, επαγγελματίες πήραν τέτοια ειδοποιητήρια. Τα στέλνουμε πίσω και δεν πληρώνουμε. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!»

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time