ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!! Η «σφαγή» των τραπεζών… «Αποκεφαλίσθηκαν» 6 στα 10 στελέχη διοίκησης και μπήκαν παντού ξένοι!

0 255

Μαζικές εκκαθαρίσεις τραπεζιτών από τα διοικητικά συμβούλια των συστημικών τραπεζών σημειώθηκαν από το καλοκαίρι του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ειδικότερα, 6 στα 10 μέλη διοικήσεων των συστημικών τραπεζών απομακρύνθηκαν, ενώ εισήλθαν αλλοδαποί τραπεζίτες ως μη εκτελεστικά μέλη, οι οποίοι καλύπτουν σήμερα κατά 70% τις μη εκτελεστικές θέσεις.

Αυτοί οι τραπεζίτες από το εξωτερικό έχουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση των ελληνικών τραπεζών, αφού, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο, έχουν καταλάβει θέσεις προέδρων σε όλες τις εσωτερικές επιτροπές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες αποφασίζουν για όλα τα θέματα της τρέχουσας λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Alpha, επί συνόλου 15 μελών άλλαξαν τα 7 (ποσοστό 47%). Επί συνόλου 7 μη εκτελεστικών μελών, τα 5 είναι πλέον αλλοδαποί (ποσοστό 71%).
  • Στην Eurobank, άλλαξαν 4 από τα 12 μέλη του δ.σ. (33%), ενώ 6 από τα 8 μη εκτελεστικά μέλη (75%) είναι αλλοδαποί.
  • Στην Πειραιώς έγιναν οι μεγαλύτερες αλλαγές. Από τα 15 μέλη δ.σ. άλλαξαν τα 14 (93%), ενώ 4 από τα 7 μη εκτελεστικά μέλη είναι αλλοδαποί (ποσοστό 57%).
  • Στην Εθνική, άλλαξαν 7 από τα 12 μέλη (58%), ενώ 6 από τα 8 μη εκτελεστικά μέλη είναι αλλοδαποί (ποσοστό 75%).
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.