Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ιαπωνία: «Όχι» στη χρήση κινητών από όσους περπατούν σε δημόσιους χώρους

Από αύριο τίθεται σε ισχύ η απόφαση του Δήμου Γιαμάτο στην Ιαπωνία και αφορά στην απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων σε όσους περπατούν σε δημόσιους χώρους.

Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε με σχέδιο διατάγματος από τη συνέλευση στον νομό Καναγκάβα, όπου ανήκει ο δήμος, και δεν προβλέπει κυρώσεις σε όσους δεν την εφαρμόζουν.

Η δημοτική αρχή τόνισε ότι ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι «τα smartphone πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι πεζοί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα πρέπει να μετακινούνται στο πλάι του πεζοδρομίου αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους, αντί να στέκονται στη μέση και να εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών.Θα πρέπει να σταματούν σε ένα μέρος, όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε δημόσιους χώρους, όπως σε δρόμους και σε πάρκα.

Τον Ιανουάριο, η δημοτική αρχή διενήργησε μια μελέτη σε δύο τοποθεσίες, παρατηρώντας συνολικά περίπου 6.000 πεζούς και διαπίστωσε ότι περίπου το 12% των πεζών χρησιμοποιούν τα smartphone τους ενώ περπατούν.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.