Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η πιο νόστιμη πασπαρτού ζύμη για αλμυρή ή γλυκιά κρέπα

71

Σας αρέσουν οι κρέπες αλλά δεν ξέρετε να τις φτιάχνετε ή τις έχετε φτιάξει και δεν σας πέτυχαν;

Τέλος σε όλα αυτά.

Σήμερα σας δίνω  τη συνταγή  (και όλα τα μυστικά) για την  πιο νόστιμη πασπαρτού ζύμη για κρέπα,αλμυρή και γλυκιά!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½  κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 4 κ.σ. βούτυρο κατά προτίμηση Τ. Κερκύρας

Εκτέλεση

Τα υλικά για τις κρέπες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε  μία βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, αφού πρώτα το κοσκινίσουμε, το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά τον χυλό μας . έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει σχήμα η κρέπα μας.

Ψήνουμε για 2′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε άλλο 1’ και από την άλλη πλευρά.

Βάζουμε την κρέπα σε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας που αυτά μπορεί να είναι γλυκά ή αλμυρά γιατί η κρέπα μας είναι πασπαρτού.

Φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες τις οποίες γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί , αυγό , φελιές, φέτα, ντομάτα, αβοκάντο κ.λ.π ή  γλυκιές κρέπες  που περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή με μέλι  και προσθέτουμε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μπικότα, ξηρούς καρπούς ακόμη και παγωτό.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More