Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που στην εφηβεία της ενσάρκωσε την ατίθαση κόρη της Ρένας Βλαχοπούλου. Συμμετείχε στη δίκη της 17Ν

12

Ως δικηγόρος ενεπλάκη στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη και του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα. Στο ενεργητικό της έχει 15ετή παρουσία ως σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Το 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η καριέρα της ωστόσο ξεκίνησε στη μεγάλη οθόνη, στο πλευρό της Ρένας Βλαχοπούλου.

Γεννήθηκε τη δεκαετία του ’50 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Μέχρι το γυμνάσιο δεν είχε σκεφτεί ποτέ τα φώτα του σινεμά. Ήταν καλή μαθήτρια και στόχευε να μπει στο πανεπιστήμιο. Όταν ήταν δεκατεσσάρων, όμως, έλαβε μία απρόσμενη πρόταση.

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν αδελφικός φίλος του πατέρα της και μία μέρα της ζήτησε να συμμετάσχει σε μία ταινία που γύριζε. Η νεαρή κοπέλα ενθουσιάστηκε και δέχθηκε κατευθείαν.

«Τότε, ήμουν μαθήτρια και είχε δυσαρεστηθεί ο γυμνασιάρχης μας γιατί θεωρούσε ότι κάτι τέτοιο δεν εναρμονιζόταν με τα ήθη της εποχής. Βέβαια, όταν την είδε ευχαριστήθηκε κι εκείνος, ήταν χαρούμενη ταινία».

Η 14χρονη κλήθηκε να ενσαρκώσει την ατίθαση έφηβη κόρη της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Ρένα είναι οφ-σάιντ». Από την εμπειρία αποκόμισε πολλά και οι αναμνήσεις που της έμειναν ήταν μόνο θετικές.

«Η Ρένα είχε έμφυτο χιούμορ. Πολλές φορές ξέφευγε από το κείμενο, το θυμάμαι χαρακτηριστικά από εκείνη την εποχή. Έλεγε τις δικές της ατάκες, οι οποίες ήταν πιο δυνατές πολλές φορές από το αρχικό κείμενο».

Ωστόσο, τα φώτα του σινεμά δεν κατάφεραν να θαμπώσουν τον αρχικό της στόχο. Λίγα χρόνια αργότερα, αποφοίτησε από το λύκειο της Κυψέλης και πέρασε στη Νομική Αθηνών. Το 1982 ξεκίνησε να ασκεί ενεργά τη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και οικογενειακό δίκαιο. Συμμετείχε σε μεγάλες ποινικές δίκες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, καθώς επίσης και στις δίκες των εγκληματικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας εκπροσωπώντας τα θύματα και τους συγγενείς.

Επί σειρά ετών εκλεγόταν ως σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Εκεί συνειδητοποίησε ότι η πολιτική είναι ο επόμενος στόχος της. Το Μάρτιο του 2004 συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τον Οκτώβριο του 2009, εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών. Από το 2014 είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Το όνομά της είναι Ελίζα Βόζεμπεργκ.

πηγη: mixanitouxronou.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More