Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Hyperloop: Η πρώτη δοκιμή του τρένου του μέλλοντος που θα κινείται με 1100χλμ/ώρα!

0 510

Οι ανησυχίες του Elon Musk δεν περιορίζονται μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το ταξίδι στο Διάστημα, αλλά περιλαμβάνουν και το νέο σύστημα μεταφορών Hyperloop που όταν ανακοινώθηκε ως ιδέα πριν από 3 χρόνια, χλευάστηκε από πολλούς ως μη υλοποιήσιμο. Τελικά, ο Musk όχι μόνο προχώρησε την έρευνα, αλλά προχώρησε χτες και στην πρώτη επίδειξη του συστήματος στην έρημο της Νεβάδα (ΗΠΑ)!

Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Hyperloop One (από Hyperloop Technologies) και ο αντιπρόεδρος Josh Geigel αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για την λειτουργία του φουτουριστικού τραίνου. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα προώθησης των βαγονιών (χωρίς να αναφέρει περισσότερα για την τεχνολογία) και ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια παράγεται από πρωτοποριακές ηλεκτρικές μηχανές που δεν διαθέτουν κινούμενα μέρη.

6aa5b24e1cc1525a5e53438655b8b343

Ονομάζει τις μηχανές αυτές ως “blades”, επειδή μοιάζουν με λεπίδες που σπρώχνουν το βαγόνι μέσα στον αγωγό όπου κινείται. Υπενθυμίζουμε ότι το βαγόνι κινείται μέσα σε ένα αγωγό κενού, επομένως, δεν χρειάζονται πολλές τέτοιες μηχανές για την προώθηση του. Ο Geigel αναφέρει ότι απαιτείται εγκατάσταση στο 5-10% της διαδρομής δηλαδή περίπου κάθε 80km.

Στην χτεσινή επίδειξη, το βαγόνι έπιασε ταχύτητα 0-180km μέσα σε μόλις 1.1 δευτερόλεπτο! Στη συνέχεια έπεσε στην άμμο, καθώς δεν έχουν σχεδιάσει ακόμα το σύστημα πέδησης. Θεωρητικά, το Hyperloop μπορεί να φτάσει στο σημείο να κινείται με ταχύτητα 1100km/h σε έναν αγωγό πολύ χαμηλής πίεσης!

Δείτε και τα σχετικό video:

Πηγή: techgear.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More