Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Google: Αν έχετε ένα από αυτά τα κινητά κινδυνεύετε να σας χακάρουν

0 11

Μια σοβαρή προειδοποίηση εξέδωσε η Google τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την οποία ενημερώνει πως εκατομμύρια χρήστες κινητών λογισμικού Android κινδυνεύουν να πέσουν θύματα χάκερς.

Σύγκεκριμένα, η Google ενημερώνει πως υπάρχει ένα «ευαίσθητο σημείο» που επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες και κατηγορεί την Ισραηλινή εταιρεία NSO, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του κατασκοτευτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ειδικό θεμάτων ασφαλείας της Google, Μάντι Στόουν, όποιος έχει στην κατοχή του ένα από τα παρακάτω κινητά, είναι πιθανό να βρίσκεται σε «κίνδυνο» για θέματα ασφαλείας, καθώς δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα update ασφαλείας.

Τα κινητά που κινδυνεύουν είναι:

Google Pixel 1 και 2
Huawei P20
Xiaomi Redmi 5A
Xiaomi Redmi Note 5
Xiaomi A1
Moto Z3
Oreo LG
Samsung S7, S8 και S9.
Πρόκειται για μερικά από τα πιο δημοφιλή Android κινητά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Forbes.

Σύμφωνα με τη Μάντι Στόουν, το προβληματικό τμήμα στο Android λογισμικό διορθώθηκε από την Google το Δεκέμβριο του 2017, όμως παραμένει «ευαίσθητο» σε κυβερνοεπιθέσεις, αν και στη σχετική ανακοίνωση, η Google δεν διευκρίνησε το γιατί. Παράλληλα, η Google δεν ανέφερε γιατί αποδίδει στην NSO Group τις επιθέσεις των χάκερς.

Σύμφωνα με το Forbes, εκπρόσωπος της NSO, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η NSO δεν πουλά και δεν εκμεταλεύεται προϊόντα από παράνομες πηγές και χάκερς. Το χακάρισμα αυτό, στα κινητά με λειτουργικό σύστημα Android, δεν έχει καμία σχέση με τη NSO. Η δουλειά μας αφορά προϊόντα που σχεδιάζονται για επίσημους και νόμιμους οργανισμούς ασφαλείας που σώζουν ζωές».

Πηγή: nsider.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More