Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Γιατί το σπίτι σας έχει μόνιμα σκόνη

21

Το ξεσκόνισμα μπορεί να είναι μια από τις δουλειές του σπιτιού που όσο συχνά κι αν την κάνετε να φαίνεται πως δεν έχει αποτέλεσμα.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί η διαδικασία του ξεσκονίσματος δεν γίνεται εντελώς σωστά.

Δείτε τα δύο βασικά λάθη που κάνετε…

Χρησιμοποιείτε λάθος εργαλεία

Αν χρησιμοποιείτε το κλασικό φτερό ξεσκονίσματος τότε μάλλον δύσκολα θα πετύχετε το στόχο σας. Τα φτερά απομακρύνουν τη σκόνη από τις επιφάνειες αλλά όχι για πάντα. Στέλνουν τη σκόνη στον αέρα και έπειτα η σκόνη ξανακάθεται εκεί που ήταν. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτροστατικό πανί ή ένα πανί με μικροΐνες έτσι ώστε η σκόνη να εγκλωβιστεί πάνω τους και να μην πηγαίνει ξανά στις επιφάνειές σας.

Ξεσκονίζετε τα έπιπλα με λάθος σειρά

Δεν έχουν σημασία μόνο τα εργαλειά αλλά και η σειρά με την οποία ξεσκονίζετε. Ο βασικός κανόνας για να το αποφύγετε αυτό είναι να ξεσκονίσετε το σπίτι σας με τη σωστή σειρά, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Ξεκινήστε από ένα επίπεδο και ξεσκονίστε όλο το σπίτι. Αρχίστε με τα φωτιστικά σε όλο το σπίτι, έπειτα προχωρήστε στα ράφια και τις βιβλιοθήκες και μετά στα τραπέζια και τις χαμηλότερες επιφάνειες. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που τελειώνετε το πιο πάνω επίπεδο δίνετε στη σκόνη χρόνο να «κάτσει» έτσι ώστε να την μαζέψετε όταν προχωρήσετε στο πιο κάτω επίπεδο.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More