Γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν;

0 4

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Εσείς ξέρετε γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν; Υπάρχει κίνδυνος να…

Πολλά από τα τρόφιμα που επιλέγουμε να φάμε, ειδικά φρούτα και λαχανικά, πρέπει να πλένονται προτού καταναλωθούν. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλα τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο ορισμένων τροφών πριν το μαγείρεμα δεν μας προστατεύει, αλλά αντιθέτως, κάνει κακό στην υγεία. Τα αυγά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, ακόμη κι αν το θεωρείται απαραίτητο, σκεπτόμενοι από πού προήλθαν. Με το πλύσιμο δεν καταφέρνετε να εξοντώσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια, αλλά το αντίθετο.

Σε ορισμένες τροφές, όπως στο κρέας, στο κοτόπουλο και στα μανιτάρια, το νερό βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυγά…

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν πλένετε ένα αυγό πριν το μαγείρεμα, επειδή το κέλυφός του είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αυγό με το νερό. Με αυτό τον τρόπο, αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Επίσης, στο τσόφλι των αυγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις. Όταν πλένεται το αυγό, αυτή η προστατευτική ουσία καταστρέφεται.

Για αυτό, πάρτε τα αυγά από την αυγοθήκη και μαγειρέψτε τα, χωρίς να τα πλύνετε

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.