Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Γαβρόγλου για απόφαση ΣτΕ: Το μάθημα Θρησκευτικών γίνεται κατήχηση

0 14

Aπό μάθημα τα Θρησκευτικά μετατρέπονται επίσημα σε ένα άκρως επικίνδυνο αναχρονισμό, σχολιάζει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις του για τα Θρησκευτικά.

«Το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ, δεν είναι πλέον μάθημα αλλά κατήχηση». Δεν είναι γνώση αλλά εξέταση για την πίστη των μαθητών και των γονιών τους. Ένα μάθημα που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι χρήσιμο και απολύτως απαραίτητο, μετατρέπεται πια επίσημα σε άκρως επικίνδυνο αναχρονισμό», είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Ο Κώστας Γαβρόγλου κάνει λόγο για μία «ιστορική απόφαση» που «καταργεί ολόκληρη την επιστημονική, παιδαγωγική και θεολογική εξέλιξη του μαθήματος μετά το 1974».

«Καταργεί τη συνειδητή προσπάθεια χιλιάδων Θεολόγων να κατακτήσουν στη συνείδηση των συναδέλφων τους αλλά και των μαθητών όπως και στην καθημερινή παιδαγωγική πράξη την πραγματική επιστημονική και παιδαγωγική ισοτιμία του μαθήματος των Θρησκευτικών με τα άλλα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Και συνέχισε: «Ακυρώνει τις προσπάθειες συνεννόησης με την Εκκλησία, όπου τα νέα προγράμματα σπουδών είχαν και την αποδοχή της Ιεραρχίας. Υπονομεύει, τέλος, την καθιέρωση μιας κουλτούρας διαλόγου ανάμεσα σε επιστημονικούς και θρησκευτικούς φορείς, με γνώμονα πάντοτε ότι την τελική ευθύνη των μαθημάτων την έχει η Πολιτεία».

Πηγή: skai.gr

Λογια Σταρατα

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More