Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Γαλλικό ράπισμα σε Ερντογάν: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία με τη Λιβύη

13


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προειδοποίησε σήμερα στην Τύνιδα ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή και απηύθυνε έκκληση για ενδολιβυκό διάλογο για να τερματισθεί η πολεμική σύγκρουση στην χώρα.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έφθασε στην Τύνιδα προερχόμενος από το Κάιρο, όπου μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας χαρακτήρισαν άκυρες και κενές περιεχομένου τις συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Νοέμβριο ανάμεσα στην Άγκυρα και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή του Μάγρεμπ και του Σάχελ», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών μετά την συνάντησή του με τον τυνήσιο πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, η χώρα του οποίου έχει κοινά σύνορα με την Λιβύη, τρεις ημέρες μετά την κατάληψη της πόλης της Σύρτης, ανατολικά της Τρίπολης, από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν επανέλαβε επίσης ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και την Τουρκία «αφίστανται σκοπίμως του διεθνούς δικαίου και επιδεινώνουν την κατάσταση».

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε για την υποστήριξη των προσπαθειών του απεσταλμένου του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ για την επίτευξη ειρηνικής λύσης.

Επανέλαβε δε ότι η έξοδος από την κρίση αυτή «απαιτεί ενδολιβυκό διάλογο και μία πολιτική διαδικασία με την στενότερη συμμετοχή των περιφερειακών δυνάμεων, κυρίως των γειτονικών της Λιβύης χωρών».

Πηγή: newpost

Λογια Σταρατα

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More