Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Γαλλία πλήρωσε 26.000 ευρώ για το μακιγιάζ του Μακρόν

0 49

Άλλη (η Μπριζίτ) έχει τις ρυτίδες (το λέει και το παραδέχεται κι ίδια) άλλος έχει τη… χάρη να σπαταλά ένα σκασμό λεφτά για μακιγιάζ. Τι «φοράει» ο Εμανουέλ Μακρόν και χρειάζεται σχεδόν 8.600€ το μήνα;

Και το θέμα είναι γιατί να χρειάζεται μακιγιάζ ο πρόεδρος της Γαλλίας. Ένας άνδρας μόλις 39 ετών. Η απάντηση κρύβεται σε μια λέξη και μόνο: ματαιοδοξία.

«Η ελκυστική δημόσια εικόνα είναι πολύ απαραίτητη» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος όταν υπέγραψε τις εντολές για να πληρωθούν τα προϊόντα μακιγιάζ.

Από τον περασμένο Μάιο όταν βγήκε πρόεδρος της Γαλλίας, Μακρόν ξόδεψε σχεδόν 8.600 ευρώ το μήνα (!) μόνο για το μακιγιάζ του. Το επιβεβαίωσε το Ελιζέ, άλλωστε. 26.000€ μέσα σε τρεις μήνες!

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας από την εποχή του Ναπολέοντα, έχει και την… προσωπική του μακιγιέζ, η οποία είναι γνωστή ως Νατάσα Μ.

Η Νατάσα Μ. είναι εκεί σε κάθε δημόσια εμφάνιση του Μακρόν, είτε αυτή είναι σε ένα τηλεοπτικό στούντιο είτε στο παλάτι των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Le Point, η μακιγιέζ έχει ήδη καταθέσει δυο τιμολόγια: ένα για το ποσό των 10.000 ευρώ κι άλλο ένα για το ποσό των 16.000€!

Εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου αρκέστηκε να δηλώσει ότι «καλέσαμε έναν εξωτερικό συνεργάτη εξαιτίας ενός επείγοντος θέματος». Και πρόσθεσε ότι η Νατάσα Μ. βοήθησε τον Εμανουέλ Μακρόν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Ναι είναι πολλά» παραδέχτηκε βοηθός του Γάλλου προέδρου. Όμως έβαλε και το… «αλλά, είναι λιγότερα από τους προκατόχους του». Πάλι καλά…

Το μακιγιάζ του Σαρκοζί και ο μπαρμπέρης του Ολάντ

Έστω και να δεχτούμε, λοιπόν, ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ματαιόδοξος. Και χαλάει πάνω από 8.500€ για μακιγιάζ.

Το ίδιο ματαιόδοξος (όχι ότι πέφτει κανείς από τα σύννεφα) ήταν και ο Νικολάς Σαρκοζί. Εκείνος, ξόδευε σχεδόν 7.600 ευρώ για μακιγιάζ όσο ήταν πρόεδρος της Γαλλίας.

Αλλά το καλύτερο έρχεται από τον (σοσιαλιστή) Φρανσουά Ολάντ. Εκείνον που υποσχέθηκε να φορολογήσει τους πλούσιους και να περικόψει τις άσκοπες δαπάνες.

Ο «μεσιέ Νορμάλ», λοιπόν, ξόδευε σχεδόν 10.000€ το μήνα για τον… κουρέα του. Που να είχε και πολλά μαλλιά όπως ο Σαρκοζί δηλαδή! Πλήρωνε και 6.000 ευρώ το μήνα για μακιγιάζ επίσης.

Υπερ-ματαιόδοξος πρόεδρος

Φυσικά όλα αυτά δεν έμειναν ασχολίαστα από την αντιπολίτευση. Η Δεξιά (Οι Ρεπουμπλικάνοι όπως τους ονόμασε ο Σαρκοζί) μιλούν ήδη για έναν υπερ-ματαιόδοξο πρόεδρο.

«Νομίζει ότι μπορεί να ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για τον εαυτό του, την ώρα που είναι έτοιμος να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μάλλον θέλει να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο», είπε πηγή του κόμματος.

Και φυσικά, δεν ξέχασε να ρίξει και το «φαρμάκι» της για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία είναι 24 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της. «Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και πόσα ξοδεύει η Πρώτη Κυρία Μπριζίτ, επίσης».

[newsit] [dailymail]

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More