Σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε τα τυροπιτάκια παραλίας και θα μας θυμηθείτε. Θα γίνει το απόλυτο σνακ για τη θάλασσα.
Υλικά:
- 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 γιαούρτι 200γρ.
- Ηλιέλαιο (μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
- σουσάμι
- 3 αυγά
- Φέτα τριμμένη 300 γρ.
- Σόδα στη μύτη του κουταλιού
- Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση
- Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα, τη ρίχνουμε στο αλεύρι, μετά το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα 2 αυγά, το αλάτι, τη σόδα και ζυμώνουμε, ίσως χρειαστούμε λίγο αλεύρι ακόμα, για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα τυροπιτάκια.
- Πλάθουμε ένα ένα μπαλάκι, το πατάμε ελαφρά με τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα για να κάνει λακούβα.
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι στην λακουβίτσα.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° για περίπου 15 λεπτά και έτοιμα.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.