Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Φοιτητικό επίδομα 2019: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

0

Mια ημέρα έχουν στην διάθεσή τους οι φοιτητές που επιθυμούν να λάβουν το στεγαστικό επίδομα 2019, αφού αύριο Πέμπτη, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 1.000 ευρώ.

Οι φοιτητές μποούν να υποβάλλουν τις αοιτήσεις τους μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Προϋποθέσεις

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης, είναι ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος ΑΦΜ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Προσοχή: Για να κάνετε την αίτηση, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης:

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:
– Tον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή
– Tον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)
– Tον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
– Tον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ)

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία, είναι αληθή.

loading...