peiraxtiri.gr https://peiraxtiri.gr Η καθημερινή σου ενημέρωση! Mon, 16 Sep 2019 15:45:34 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.3 Τραγωδία στην Κρήτη: Κοπέλα πήγε για βραδινό μπάνιο και πνίγηκε… https://peiraxtiri.gr/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%81/ https://peiraxtiri.gr/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%81/#respond Mon, 16 Sep 2019 15:45:34 +0000 https://peiraxtiri.gr/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%81/

Μοιραίο στάθηκε το βραδινό κολύμπι για μια κοπέλα 29 ετών, που παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία των Γουβών, στην Κρήτη. Άλλοι λουόμενοι και εργαζόμενοι στην περιοχή έσπευσαν να βγάλουν την κοπέλα έξω, ωστόσο είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν προχώρησαν στη διασωλήνωσή της και την μεταφορά της στο […]

The post Τραγωδία στην Κρήτη: Κοπέλα πήγε για βραδινό μπάνιο και πνίγηκε… appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Μοιραίο στάθηκε το βραδινό κολύμπι για μια κοπέλα 29 ετών, που παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία των Γουβών, στην Κρήτη.

Άλλοι λουόμενοι και εργαζόμενοι στην περιοχή έσπευσαν να βγάλουν την κοπέλα έξω, ωστόσο είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν προχώρησαν στη διασωλήνωσή της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, η 29χρονη αλλοδαπή δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή: cretalive.gr

Λογια Σταρατα

The post Τραγωδία στην Κρήτη: Κοπέλα πήγε για βραδινό μπάνιο και πνίγηκε… appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%81/feed/ 0
8 ΛΕΞΕΙΣ – Εξελίξεις: Η αποκάλυψη της αλήθειας και ο γάμος που θα δημιουργήσει αναστάτωση https://peiraxtiri.gr/8-%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae/ https://peiraxtiri.gr/8-%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae/#respond Mon, 16 Sep 2019 15:11:16 +0000 https://peiraxtiri.gr/8-%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae/

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς 8 ΛΕΞΕΙΣ Η Ηλιάνα μαθαίνει για τον επικείμενο γάμο του Οδυσσέα με την Έρση και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της! Παράλληλα, η Ρωξάνη αποκαλύπτει στην Εύα ότι ο πραγματικός πατέρας του γιου της είναι ο Μιχαήλ, ενώ ο Φοίβος εκτελεί ακόμα μία εντολή. Μόνο που αυτός ο […]

The post 8 ΛΕΞΕΙΣ – Εξελίξεις: Η αποκάλυψη της αλήθειας και ο γάμος που θα δημιουργήσει αναστάτωση appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς 8 ΛΕΞΕΙΣ

Η Ηλιάνα μαθαίνει για τον επικείμενο γάμο του Οδυσσέα με την Έρση και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της! Παράλληλα, η Ρωξάνη αποκαλύπτει στην Εύα ότι ο πραγματικός πατέρας του γιου της είναι ο Μιχαήλ, ενώ ο Φοίβος εκτελεί ακόμα μία εντολή. Μόνο που αυτός ο φόνος θα συζητηθεί και θα θορυβήσει πολλούς…

Η Έρση, έχοντας εκμεταλλευτεί την ευάλωτη ψυχολογία του Οδυσσέα, τον πείθει να την παντρευτεί.

 

Τα νέα δεν αργούν να φτάσουν στα αυτιά της Ηλιάνας η οποία καταρρέει, αλλά παράλληλα προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματα της από τον Μιχαήλ, αφού το ταξίδι τους στη Βενετία συνεχίζεται. Ωστόσο, βρίσκει το θάρρος να ζητήσει από τον άντρα της να μην παραστούν στον γάμο του αδελφού του κι αυτός συμφωνεί. Στο μεταξύ, η Ναυσικά πιέζει τον Οδυσσέα και την Έρση να μην κάνουν πολιτικό γάμο, αλλά θρησκευτικό, αφού σκοπεύει να καλέσει όλο τον κόσμο και θέλει να δώσει στον γάμο χροιά κοσμικού γεγονότος.

Ο Οδυσσέας, όμως της ξεκαθαρίζει πως ο γάμος του θα είναι πολιτικός, αλλά μπορεί να οργανώσει μετά ό,τι γλέντι θέλει. Παράλληλα, ο Νικηφόρος βρίσκεται ακόμα στην Κέρκυρα και συναντιέται τόσο με τον Οδυσσέα όσο και με την Έρση, δίνοντας με τις αφηγήσεις του κάποια στοιχεία της ζωής του κατά το παρελθόν.

Στην Αθήνα, η Εύα έκπληκτη ακούει τον άντρα με τον οποίο είχε σχέση η Ρωξάνη, να της λέει ότι είναι ο πατέρας του μικρού Αγγέλου. Στη συνέχεια, μάλιστα, η Εύα ρωτάει επίμονα την Ρωξάνη για το ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του παιδιού, αλλά εκείνη αρνείται να δώσει απάντηση.

Κι ενώ η Κατερίνα ανακαλύπτει ότι ο Φοίβος της είπε ψέματα για την προέλευση των 10.000 ευρώ και απαιτεί να μάθει την αλήθεια, ο Μιλτιάδης έχει προβληματιστεί από τα λόγια του Λουκά, ότι ο Φοίβος δεν είναι σαν όλα το άλλα παιδιά μδ αποτέλεσμα να αρχίζει να παρατηρεί τη συμπεριφορά του.

Σύντομα λοιπόν ο Μιλτιάδης εκφράζει την ανησυχία του για την ψυχική υγεία του Φοίβου. Από την άλλη, η Κατερίνα αποφασίζει να βρει σύντροφο στη Σμαράγδα, ενώ ο Άκης οργανώνει ταξίδι για τους δυο τους στη Ρώμη. Ο Σίμος επιστρέφει στην ενεργό δράση και αρχίζει να ερευνά για τον Μιχαήλ.

Η Ηλιάνα, τυφλωμένη από πάθος, τηλεφωνεί στον Οδυσσέα για ένα τελικό ξεκαθάρισμα στη μεταξύ τους σχέση.

Οι δυο τους, πάνω σε έναν παθιασμένο καβγά, αποφασίζουν να μην ξαναμιλήσουν ποτέ! Ταυτόχρονα, η Ιφιγένεια ανακαλύπτει ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Φοίβου και εκείνος της δίνει μια εξήγηση για τα χρήματα που έχει, αλλά αυτή δεν τον πιστεύει. Παράλληλα, ο Λουκάς νιώθει μοναξιά και βρίσκει παρηγοριά σε συντροφιά της μιας νύχτας.

Την επομένη η Ρωξάνη αποκαλύπτει για πρώτη φορά στην αδελφή της πως ο πατέρας του παιδιού της είναι ο Μιχαήλ και της διηγείται όλη την ιστορία. Την ίδια στιγμή, η Νόνα αποκαλύπτει στον Οδυσσέα κάτι που δένει με την εξαφάνιση του πατέρα του και τον βάζει σε βαθιά σκέψη. Στο μεταξύ, η Ναυσικά καλεί όλο και περισσότερο κόσμο στον γάμο του, επισημοποιώντας έτσι τη σχέση του με την Έρση.

Ο Μιχαήλ και η Ηλιάνα γυρίζουν από τη Βενετία και ανακοινώνουν πως δεν θα παρευρεθούν στον γάμο του Οδυσσέα, γεγονός που εξοργίζει τη Ναυσικά, η οποία προσπαθεί να τους αλλάξει γνώμη. Η Εύα με τον Σίμο ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες κλονίζοντας έτσι την υγεία της κόρης τους. Παράλληλα, ο Άκης ζητάει μια χάρη από τον Μιχαήλ, αλλά τελικά καταλήγουν σε καβγά καθώς τα συμφέροντα τους είναι αντικρουόμενα. Στη συνέχεια, η Ρωξάνη έρχεται σε επικοινωνία με τον Μιχαήλ και του ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία απαίτηση από αυτόν σε σχέση με το παιδί.

Κι ενώ ο Οδυσσέας παραδέχεται στον Σπύρο πως ο γάμος του με την Έρση είναι τελικά λάθος, η Ηλιάνα φτάνει στα πρόθυρα της τρέλας και εξομολογείται στον Δημήτρη όλη την αλήθεια για τον κρυφό έρωτα που νιώθει για τον Οδυσσέα και όλα όσα έχουν μεσολαβήσει. Η ίδια, μάλιστα, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και ζητάει τη βοήθεια του αδελφού της. Συγκεκριμένα, τον χρησιμοποιεί σαν άλλοθι προκειμένου να βρεθεί μόνη της στην Κέρκυρα και να προσπαθήσει να δει τον Οδυσσέα.

Στο μεταξύ, η Ναυσικά, σε συνεργασία με τον Μιλτιάδη, πείθει τον Μιχαήλ να παρευρεθεί τελικά στον γάμο, αλλά όταν ο τελευταίος γυρίζει στο σπίτι συνειδητοποιεί πως η Ηλιάνα έφυγε… Αργότερα, ο Φοίβος εκτελεί ακόμα μία εντολή, μόνο που αυτός ο φόνος θα συζητηθεί και θα θορυβήσει πολλούς.

Στο μεταξύ, η Ναυσικά φτάνει στην Κέρκυρα και ξεκινάει τις προετοιμασίες για το τραπέζι του γάμου. Στο νησί, όμως, καταφθάνει και ο Σίμος, που από καθαρή τύχη πέφτει πάνω στον Οδυσσέα και τον πείθει να του δώσει μια συνέντευξη.

Ο Νικηφόρος φλερτάρει την Εύα

Σύμφωνα με το my tv η Ηλιάνα, πριν από τον γάμο του Οδυσσέα και της Ερσης, κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια να πείσει τον άντρα να μην παντρευτεί τη γυναίκα. Του λέει ότι είναι αποφασισμένη να χωρίσει και να μείνει μαζί του, αλλά ο Οδυσσέας έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του. Από την άλλη, ο Άκης είναι έξαλλος με τη Σμαράγδα και την απόφαση της να έρθει στην Κέρκυρα χωρίς να της το έχει επιτρέψει.

Όλοι ετοιμάζονται για τον γάμο, ενώ παράλληλα ο Νικηφόρος φλερτάρει την Εύα και ο Σίμος παίρνει συνέντευξη από τον Οδυσσέα τον οποίο και καταφέρνει να εκνευρίσει με τις αδιάκριτες ερωτήσεις του. Παράλληλα, ένα τηλεφώνημα του Νικηφόρου δείχνει ότι κρύβει κάποιο σκοτεινό μυστικό και ο ερχομός του στην Ελλάδα μόνο τυχαίος δεν είναι. Αργότερα, η Έρση και η Ηλιάνα συναντιούνται και αποφασίζουν να κάνουν μια συζήτηση.

Εκεί, η Έρση μιλάει έξω από τα δόντια στην Ηλιάνα και της κάνει ένα ξεκαθάρισμα για τον Οδυσσέα, που την αφήνει άφωνη! Την ίδια ώρα, ο Οδυσσέας λέει στον Νικηφόρο για το ρολόι του πατέρα τους που ανακάλυψε στο σπίτι. Όσο πλησιάζει η μεγάλη ώρα, ο Οδυσσέας δείχνει όλο και πιο αβέβαιος για τον γάμο. Από την άλλη, ο Άκης γίνεται έξαλλος με τον Μιχαήλ καθώς παρακούει τις εντολές του και τάσσεται κατά της κυβέρνησης!

Στο μεταξύ, ο Λουκάς με τον Μιλτιάδη έρχονται και πάλι σε ρήξη και όλα δείχνουν πως πλησιάζει το τέλος της σχέσης τους. Η Εύα, έπειτα από πίεση, παραδέχεται στη Ρωξάνη πως κάτι παίζει με τον Νικηφόρο, ενώ ο Σπύρος βλέπει την Ιφιγένεια στον γάμο και η συνάντηση τους είναι επεισοδιακή.

Πηγή: gossip-tv.gr

The post 8 ΛΕΞΕΙΣ – Εξελίξεις: Η αποκάλυψη της αλήθειας και ο γάμος που θα δημιουργήσει αναστάτωση appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/8-%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae/feed/ 0
ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ: Η Μαριάννα Τουμασάτου κάνει spoiler – Καταιγιστικές Εξελίξεις https://peiraxtiri.gr/%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83/ https://peiraxtiri.gr/%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83/#respond Mon, 16 Sep 2019 14:45:03 +0000 https://peiraxtiri.gr/%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83/

Λίγο πριν την πρεμιέρα του β΄κύκλου της αγαπημένης σειράς ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ η Μαριάννα Τουμασατου αποκαλύπτει τι θα δούμε στα νέα επεισόδια μιλώντας στο Mytv Τι να περιμένουμε από τα καινούργια επεισόδια της σειράς; Έχετε να περιμένετε πάρα πάρα πολλά. Γίνεται πραγματικά ένας μεγάλος χαμός. Ξεκινάμε πάρα πολύ δυναμικά, με ανατροπές, με ωραίες ιστορίες… Η […]

The post ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ: Η Μαριάννα Τουμασάτου κάνει spoiler – Καταιγιστικές Εξελίξεις appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Λίγο πριν την πρεμιέρα του β΄κύκλου της αγαπημένης σειράς ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ η Μαριάννα Τουμασατου αποκαλύπτει τι θα δούμε στα νέα επεισόδια μιλώντας στο Mytv

Τι να περιμένουμε από τα καινούργια επεισόδια της σειράς;

Έχετε να περιμένετε πάρα πάρα πολλά. Γίνεται πραγματικά ένας μεγάλος χαμός. Ξεκινάμε πάρα πολύ δυναμικά, με ανατροπές, με ωραίες ιστορίες…

Η ζωή της Κάτιας αλλάζει… Η ίδια μπαίνει στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Πώς θα διαχειριστεί το γεγονός αυτό;

Η διαχείριση γίνεται μέσα από πολλές καραμπόλες. Είναι πολλά που θα συμβούν. Αν τραβήξεις ένα από τα ξυλάκια του Τζένγκα, θα πέσει όλο. Οπότε θα τα αφήσω όλα σε μια ετοιμόρροπη διαδικασία και θα τα αφήσω να γκρεμιστούν μόνα τους τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσει η σειρά και θα αποκαλυφθούν όλα όσα κρύβονται από πίσω.

Η σειρά που καθήλωσε τους τηλεθεατές την περασμένη σεζόν… επιστρέφει.
Πώς θα εξελιχθεί η σχέση της με τη Μαρίνα;

Η Μαρίνα θα είναι η δικηγόρος της Κάτιας. Η Κάτια με τη Μαρίνα είναι πάρα πολύ κοντά έτσι κι αλλιώς. Δεν έχει σημασία αν αυτό το κοντά είναι μάχιμο.

Στη ζωή της θα δούμε να μπαίνουν δύο νέοι άντρες. Ο πρώτος είναι ένας άντρας από το παρελθόν της Κάτιας, ο Νίκος… Ποια είναι η σχέση τους και πώς θα εξελιχθεί;

Αυτή είναι μία πολύ ιδιαίτερη σχέση γιατί ακουμπάει σε μία νεύρωση του Νίκου απέναντι στην Κάτια. Ο δεύτερος είναι ο Αργύρης… Ο Αργύρης έχει μια φιλική και επαγγελματική σχέση με τον Νίκο και έτσι τον γνωρίζει η Κάτια. Μάλιστα, ο Αργύρης θα μπει πολύ δυναμικά στη ζωή του Νίκου και της Κάτιας.

Θα δούμε την Κάτια να αλλάζει;

Θα δούμε πολλές αλλαγές στην Κάτια.

Θα τη δούμε και να ερωτεύεται ενδεχομένως;

Για την ώρα, θα τη δούμε να αλλάζει και να καλύπτει διαδρομές και κενά.

Εσείς θα θέλατε κάποια στιγμή να τη δείτε να περνάει και κάποιες στιγμές χαράς, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά;

Ναι, θα το ήθελα πάρα πολύ, για να ξεκουραστώ κι εγώ λίγο. Κλάμα, κλάμα, κλάμα, καταλαβαίνετε… (Γελάει.)

 

 

The post ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ: Η Μαριάννα Τουμασάτου κάνει spoiler – Καταιγιστικές Εξελίξεις appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83/feed/ 0
Αναδρομικά – Συντάξεις: «Επιστροφές» έως 204€ το μήνα! Σενάρια για καταβολή σε δόσεις https://peiraxtiri.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82/ https://peiraxtiri.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82/#respond Mon, 16 Sep 2019 14:14:40 +0000 https://peiraxtiri.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82/

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για να πάρουν σχεδόν δυο εκατ. συνταξιούχοι τα αναδρομικά. Πρόκειται για την επιστροφή των χρημάτων από τις μειώσεις στις συντάξεις που έγιναν λόγω των μνημονίων. Τα αναδρομικά θα φέρουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αυξήσεις στις συντάξεις των δικαιούχων από 25€ έως και 204 ευρώ το μήνα. Για να ξεκινήσουν οι επιστροφές των χρημάτων αυτών, το μόνο που απομένει είναι να δημοσιοποιηθεί […]

The post Αναδρομικά – Συντάξεις: «Επιστροφές» έως 204€ το μήνα! Σενάρια για καταβολή σε δόσεις appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για να πάρουν σχεδόν δυο εκατ. συνταξιούχοι τα αναδρομικά. Πρόκειται για την επιστροφή των χρημάτων από τις μειώσεις στις συντάξεις που έγιναν λόγω των μνημονίων.

Τα αναδρομικά θα φέρουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αυξήσεις στις συντάξεις των δικαιούχων από 25€ έως και 204 ευρώ το μήνα. Για να ξεκινήσουν οι επιστροφές των χρημάτων αυτών, το μόνο που απομένει είναι να δημοσιοποιηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η σχετική απόφαση.

Το σχέδιο που εξετάζεται για τις επιστροφές στις συντάξεις περιλαμβάνει το σενάριο καταβολής των αναδρομικών σε 36 δόσεις, το δεύτερο σε 48 και το τρίτο σε 60 δόσεις. Το κάθε σενάριο έχει να κάνει με το ύψος των αναδρομικών που θα επιστραφούν και ανάλογα με την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αναδρομικά που θα επιστραφούν αφορούν τις μειώσεις 10 μηνών στις κύριες συντάξεις και 12 μηνών στις επικουρικές. Δεν αποκλείεται όμως να επιστραφούν τα ποσά των μειώσεων για διάστημα μεγαλύτερο των 10 μηνών, ιδίως για όσους έχουν προσφύγει και ήδη δικαιώνονται στα δικαστήρια.

Παραδείγματα και… σενάρια

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν λαμβάνειν ως 7.340 ευρώ συνολικά από μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα. Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 90 ευρώ το μήνα ως και 204 ευρώ το μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 54 ως 122 ευρώ το μήνα.

Οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και τραπεζών έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) ως 6.770 ευρώ συνολική επιστροφή από παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα. Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 90 ευρώ το μήνα ως και 188 ευρώ το μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 55 ως 113 ευρώ το μήνα.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) ως 6.402 ευρώ συνολική επιστροφή από μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα. Με αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 63 ευρώ το μήνα ως και 178 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 38 ως 107 ευρώ το μήνα.

Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) ως 5.576 ευρώ συνολική επιστροφή από μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο ΝΑΤ επιβλήθηκε μόνο η μείωση του ν. 4093 και όχι του ν. 4051, οπότε τα αναδρομικά περιορίζονται από μια μείωση και όχι από δυο όπως ισχύει για τους λοιπούς συνταξιούχους. Ωστόσο, στο ΝΑΤ επιβλήθηκε αντί της μείωσης του ν. 4051, η μείωση 7% στην κύρια σύνταξη από το πρώτο ευρώ, που προκάλεσε μεγαλύτερη περικοπή. Η μείωση του 7% ωστόσο δεν πήγε στο ΣτΕ για να κριθεί αν είναι αντισυνταγματική, πλην όμως κρίθηκε αντισυνταγματική με τελεσίδικη εφετειακή απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ έχουν de facto αναδρομικά από τη μείωση του ν. 4093 σε κύρια και επικουρική σύνταξη, για ένα 10μηνο και 12μηνο αντίστοιχα, χωρίς να χρειαστεί προσφυγή, ενώ για να πάρουν πίσω τη μείωση του 7% θα πρέπει να κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια «πατώντας» επάνω στην απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε ήδη 38 συνταξιούχους. Αν τα αναδρομικά από το νόμο 4093 δοθούν σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 39 ευρώ το μήνα ως και 155 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές αναδρομικών σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων του ΝΑΤ θα είναι από 23 ως 93 ευρώ το μήνα.

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που έχουν μόνο κύρια και όχι επικουρική σύνταξη, έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) για 10 μήνες αναδρομικά έως 3.300 ευρώ από μειώσεις στην κύρια σύνταξη. Αν επιστραφούν σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις στην κύρια σύνταξη, από 38 ευρώ το μήνα ως και 92 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 23 ως 55 ευρώ το μήνα.

The post Αναδρομικά – Συντάξεις: «Επιστροφές» έως 204€ το μήνα! Σενάρια για καταβολή σε δόσεις appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82/feed/ 0
Στοίχημα: Με τα γκολ στο Τορίνο – Λέτσε! https://peiraxtiri.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%af%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bf-%ce%bb%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b5/ https://peiraxtiri.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%af%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bf-%ce%bb%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b5/#respond Mon, 16 Sep 2019 13:39:00 +0000 https://peiraxtiri.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%af%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bf-%ce%bb%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b5/

Αρκετά ματς περιλαμβάνει το κουπόνι πάμε στοίχημα της Δευτέρας (16/09)! Το Betarades.gr είναι εδώ με δυνατές προτάσεις στοιχήματος. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν δράση, και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Στοιχηματικές επιλογές προκύπτουν τόσο από τη Serie A, όσο και από το πρωτάθλημα Ρουμανίας. Δύο σημεία λοιπόν, ξεχωρίσαμε για σήμερα, τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω. Πριν από […]

The post Στοίχημα: Με τα γκολ στο Τορίνο – Λέτσε! appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Αρκετά ματς περιλαμβάνει το κουπόνι πάμε στοίχημα της Δευτέρας (16/09)! Το Betarades.gr είναι εδώ με δυνατές προτάσεις στοιχήματος. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν δράση, και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Στοιχηματικές επιλογές προκύπτουν τόσο από τη Serie A, όσο και από το πρωτάθλημα Ρουμανίας. Δύο σημεία λοιπόν, ξεχωρίσαμε για σήμερα, τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω. Πριν από αυτά όμως, μην ξεχνάτε ότι στο site μας θα βρείτε το ΟΠΑΠ Κουπόνι αναλυτικά, με ειδοποιήσεις για ματς που σας ενδιαφέρουν. Πάμε τώρα στα προγνωστικά μας!

Πολλά γκολ στο Τορίνο

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας από την Ιταλία, και τη Serie A. Το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής, είναι το Τορίνο – Λέτσε. Φαβορί στην αναμέτρηση υπάρχει, και μάλιστα ξεκάθαρο. Αυτό δεν είναι άλλο από τους γηπεδούχους, όπως αποδεικνύουν και οι αποδόσεις των στοιχηματικών.

Η Τορίνο έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, μετά από δύο αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες. Στην πρεμιέρα, κέρδισε με 2-1 τη Σασουόλο. Έπειτα, είχε δύσκολη αποστολή στην έδρα της Αταλάντα. Παρόλα αυτά, τα έβγαλε πέρα και έφυγε με το «διπλό», με σκορ 2-3. Το συμπέρασμα που βγαίνει για τους γηπεδούχους είναι ότι διαθέτουν εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά. Σκοράρουν με κάθε τρόπο και με συνέπεια. Αμυντικά όμως, δεν είναι το ίδιο καλοί. Δέχονται με σχετική ευκολία φάσεις και γκολ.

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία της Λέτσε έως τώρα στη Serie A. Οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει και στα δύο ματς που έδωσαν. Μάλιστα, δεν κατάφεραν καν να σκοράρουν. Την πρώτη αγωνιστική ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0 από την Ίντερ, και τη δεύτερη με 0-1 από τη Βερόνα. Συνεπώς, επιθυμούν σήμερα να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, για να μην μείνουν πίσω από την αρχή. Θα ψάξουν με όλες τους τις δυνάμεις το πρώτο τους γκολ, αλλά είναι δύσκολο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Είναι γεγονός, ότι η Τορίνο παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Μπορεί από μόνη της να ανεβάσει ψηλά τον δείκτη του σκορ, αν της βγει το ματς. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να παραβιαστεί και η δική της εστία. Γενικά, περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλά γκολ. Επιλέγουμε Over 2.5 σε απόδοση 1.85.

Μπορεί τη νίκη η Βιτορούλ

Από την Ιταλία πάμε στη Ρουμανία, και στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής, η Βιτορούλ υποδέχεται τη Γκαζ Μετάν. Το ματς είναι σημαντικό από βαθμολογικής άποψης. Ειδικά οι γηπεδούχοι, θα αναζητήσουν πάση θυσία τη νίκη.

Η Βιτορούλ εντοπίζεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με 15 πόντους. Τα πήγαινε αρκετά καλά, μέχρι που ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική από τη Στεάουα. Βέβαια, επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εκτός έδρας. Ωστόσο, η Βιτορούλ στάθηκε καλά, έστω κι αν έχασε τελικά με 2-1. Αυτή ήταν και η πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Σήμερα, με τη βοήθεια του κόσμου της, επιθυμεί να επιστρέψει στις επιτυχίες. Αν τα καταφέρει, θα σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη.

Τρεις πόντους πιο πάνω, στους 18, φιγουράρει η Γκαζ Μετάν. Οι φιλοξενούμενοι ακόμα δεν έχουν χάσει στη διοργάνωση. Μετράνε τέσσερις σερί νίκες, αλλά παρουσιάζουν μια πτώση στην απόδοση τους. Πριν τη διακοπή κέρδισαν δύσκολα με 3-2 την Ιάσι, με ανατροπή από 0-2. Φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει η… στραβή. Η Γκαζ Μετάν έχει χάσει κάπως την αμυντική συνοχή της και αυτό μπορεί να της στοιχίσει απόψε.

Οι γηπεδούχοι έχουν το πάνω χέρι για τη νίκη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις αποδόσεις των bookmakers. Θεωρούμε ότι η Βιτορούλ θα εκμεταλλευτεί την έδρα της και θα υποχρεώσει στην πρώτη της ήττα την Γκαζ Μετάν. Πάμε με τον «άσο» στο 1.91.

 

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας. Μπορείτε, παράλληλα, να επισκεφθείτε το κανάλι μας στο Youtube και να βρείτε τις εκπομπές μας για το ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά και για όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

The post Στοίχημα: Με τα γκολ στο Τορίνο – Λέτσε! appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%af%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bf-%ce%bb%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b5/feed/ 0
ELIF: Τα προβλήματα για τη Μελέκ γίνονται όλο και πιο πολλά… https://peiraxtiri.gr/elif-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%ba-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c/ https://peiraxtiri.gr/elif-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%ba-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c/#respond Mon, 16 Sep 2019 13:08:37 +0000 https://peiraxtiri.gr/elif-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%ba-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c/

Ο Τζεβαχίρ είναι το αφεντικό του εργαστηρίου υφαντουργίας και πηγαίνει να κάνει επιθεώρηση. Η Μπαχριγιέ πηγαίνει να μακιγιαριστεί όταν ενημερώνεται για την επίσκεψη του Τζεβαχίρ. Ο Τζεβαχίρ βλέπει τη Μελέκ και του αρέσει πολύ με αποτέλεσμα η Μπαχριγιέ να ζηλέψει. Ο Τζεβαχίρ μαθαίνει πως η Μελέκ δεν έχει άντρα. Όταν φεύγει ο Τζεβαχίρ, η Μπαχριγιέ […]

The post ELIF: Τα προβλήματα για τη Μελέκ γίνονται όλο και πιο πολλά… appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Ο Τζεβαχίρ είναι το αφεντικό του εργαστηρίου υφαντουργίας και πηγαίνει να κάνει επιθεώρηση. Η Μπαχριγιέ πηγαίνει να μακιγιαριστεί όταν ενημερώνεται για την επίσκεψη του Τζεβαχίρ.

Ο Τζεβαχίρ βλέπει τη Μελέκ και του αρέσει πολύ με αποτέλεσμα η Μπαχριγιέ να ζηλέψει. Ο Τζεβαχίρ μαθαίνει πως η Μελέκ δεν έχει άντρα. Όταν φεύγει ο Τζεβαχίρ, η Μπαχριγιέ δίνει και άλλη δουλειά στη Μελέκ να κάνει επειδή τη ζηλεύει.

Ο Σελίμ πηγαίνει τα έγγραφα στην Αλιγιέ για να τα υπογράψει και να πουλήσουν το κτηνοτροφικό κτήμα. Η Αλιγιέ όμως δεν μπορεί να το κάνει και αλλάζει γνώμη. Ο Γιουσούφ βλέπει το δώρο, που του ετοίμασε η Ελίφ.

 

Εκείνη τη στιγμή, η Μελέκ και η Ελίφ περνάνε έξω από το μαγαζί του και η Μπαχριγιέ τις σταματά για να δώσει στη Μελέκ το τηλέφωνο της, που το ξέχασε και να της κάνει για άλλη μια φορά κριτική. Ενώ οι δύο γυναίκες μιλάνε, η Ελίφ βρίσκει την ευκαιρία και μπαίνει στο βιβλιοπωλείο. Η Μελέκ όταν το καταλαβαίνει θυμώνει με τον Γιουσούφ και τον προειδοποιεί να μείνει μακριά από το παιδί της.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η Μελέκ λέει στην Ελίφ πως πρέπει να αλλάξει σχολείο και όλοι αναστατώνονται. Ο Ουμίτ έρχεται για να μιλήσει με τον Σελίμ. Ο Σελίμ του εξηγεί πως η μητέρα του άλλαξε γνώμη για την πώληση του κτηνοτροφικού κτήματος την τελευταία στιγμή. Η Αλιγιέ τους διακόπτει και τελικά αποφασίζει να υπογράψει και να προχωρήσει η πώληση. Η Γκόντζα έχει κουραστεί από τον Σερντάρ και τη θλίψη, που νιώθει. Ο Σερντάρ ζητάει συγνώμη αλλά και την υποστήριξή της…

Λογια Σταρατα

The post ELIF: Τα προβλήματα για τη Μελέκ γίνονται όλο και πιο πολλά… appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/elif-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%ba-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c/feed/ 0
EΦΣΥΝ: Ο Τσίπρας αδίκησε την Καθημερινή όπως ο Μητσοτάκης αδίκησε εμάς https://peiraxtiri.gr/e%cf%86%cf%83%cf%85%ce%bd-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae/ https://peiraxtiri.gr/e%cf%86%cf%83%cf%85%ce%bd-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae/#respond Mon, 16 Sep 2019 12:42:08 +0000 https://peiraxtiri.gr/e%cf%86%cf%83%cf%85%ce%bd-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae/

Η Eφημερίδα των Συντακτών σε σχόλιο της που περιλαμβάνεται στη σελίδα των media, διαμαρτύρεται για τη αδικία που υπέστη η Καθημερινή στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τους πολιτικούς συντάκτες ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα αναφέρει: «Μπορεί μεν στη συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα μας να πήρε ερώτηση μιάμιση ώρα μετά την […]

The post EΦΣΥΝ: Ο Τσίπρας αδίκησε την Καθημερινή όπως ο Μητσοτάκης αδίκησε εμάς appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Η Eφημερίδα των Συντακτών σε σχόλιο της που περιλαμβάνεται στη σελίδα των media, διαμαρτύρεται για τη αδικία που υπέστη η Καθημερινή στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τους πολιτικούς συντάκτες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα αναφέρει: «Μπορεί μεν στη συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα μας να πήρε ερώτηση μιάμιση ώρα μετά την έναρξή της, αλλά και χθες στη συνέντευξη Τσίπρα η Καθημερινή έκανε ερώτηση με δύο ώρες καθυστέρηση. Η ίδια τακτική και από τις δύο πλευρές» αναφέρει η καλή εφημερίδα,.

«Πηγαίνουν όλο και πιο πίσω τα μέσα εκείνα που φοβούνται ότι θα τους βγουν επιθετικά. Πρέπει να βρεθεί ένα τρόπος ώστε στις πρώτες ερωτήσεις να συμπεριλαμβάνονται πάντοτε τα μεγαλύτερα κανάλια και οι μεγαλύτερες εφημερίδες», καταλήγει η ΕΦΣΥΝ..

Λογια Σταρατα

The post EΦΣΥΝ: Ο Τσίπρας αδίκησε την Καθημερινή όπως ο Μητσοτάκης αδίκησε εμάς appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/e%cf%86%cf%83%cf%85%ce%bd-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae/feed/ 0
ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΘΕΟΣ: Σανέμ ή Εμρέ; Ποιον θα επιλέξει να βοηθήσει η Λεϊλά; https://peiraxtiri.gr/%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc-%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%81%ce%ad-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80/ https://peiraxtiri.gr/%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc-%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%81%ce%ad-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80/#respond Mon, 16 Sep 2019 12:09:35 +0000 https://peiraxtiri.gr/%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc-%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%81%ce%ad-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80/

Η Σανέμ αποφασισμένη να πει στον Τζαν όλη την αλήθεια με κάθε λεπτομέρεια και να του δείξει το συμβόλαιο συνεργασίας του Εμρέ με την Αϊλίν, δίνει πρώτα μία τρίωρη προθεσμία στον Εμρέ να παραδεχτεί τα πάντα στον αδερφό του. Η Αϊλίν, όπως πάντα, έχει τον τρόπο να χαλάσει τα σχέδια της Σανέμ. Ο Εμρέ δεν […]

The post ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΘΕΟΣ: Σανέμ ή Εμρέ; Ποιον θα επιλέξει να βοηθήσει η Λεϊλά; appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Η Σανέμ αποφασισμένη να πει στον Τζαν όλη την αλήθεια με κάθε λεπτομέρεια και να του δείξει το συμβόλαιο συνεργασίας του Εμρέ με την Αϊλίν, δίνει πρώτα μία τρίωρη προθεσμία στον Εμρέ να παραδεχτεί τα πάντα στον αδερφό του. Η Αϊλίν, όπως πάντα, έχει τον τρόπο να χαλάσει τα σχέδια της Σανέμ.

Ο Εμρέ δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τις οδηγίες της Αϊλίν και να εκμεταλλευτεί τον έρωτα της Λεϊλά. Θα καταφέρει ο Εμρέ να στρέψει τη μια αδερφή εναντίον της άλλης;

 

Η Ντερέν, υποκινούμενη από την Αϊλίν, πηγαίνει στο σπίτι του Τζαν για να του συμπαρασταθεί. Εκείνος αφήνεται και η Ντερέν προχωρά ένα βήμα παρακάτω. Η Σανέμ γίνεται έξαλλη με αυτό που βλέπει όταν φθάνει λίγο αργότερα για να μιλήσει στον Τζαν.

Λογια Σταρατα

The post ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΘΕΟΣ: Σανέμ ή Εμρέ; Ποιον θα επιλέξει να βοηθήσει η Λεϊλά; appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc-%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%81%ce%ad-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80/feed/ 0
Το Ωροσκόπιο των Σχέσεων για την εβδομάδα 16 έως 22/9/2019 https://peiraxtiri.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf-13/ https://peiraxtiri.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf-13/#respond Mon, 16 Sep 2019 11:42:50 +0000 https://peiraxtiri.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf-13/

Ο Γιώργος Σαλαμάς αναλύει κάθε εβδομάδα το ωροσκόπιο των σχέσεων, είτε είστε ελεύθεροι είτε δεσμευμένοι. Τι μας περιμένει στο ωροσκόπιο των σχέσεων την εβδομάδα 16 ως 22 Σεπτεμβρίου 2019; Τι μας περιμένει στην αισθηματική μας ζωή την εβδομάδα 16 ως 22 Σεπτεμβρίου 2019; ΚΡΙΟΣ Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι εξαιρετικό για την […]

The post Το Ωροσκόπιο των Σχέσεων για την εβδομάδα 16 έως 22/9/2019 appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Ο Γιώργος Σαλαμάς αναλύει κάθε εβδομάδα το ωροσκόπιο των σχέσεων, είτε είστε ελεύθεροι είτε δεσμευμένοι. Τι μας περιμένει στο ωροσκόπιο των σχέσεων την εβδομάδα 16 ως 22 Σεπτεμβρίου 2019;

Τι μας περιμένει στην αισθηματική μας ζωή την εβδομάδα 16 ως 22 Σεπτεμβρίου 2019;

ΚΡΙΟΣ

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι εξαιρετικό για την επαγγελματική σου εξέλιξη, μπορούμε να πούμε ότι δίνει μια σημαντική ώθηση σε αυτόν τον τομέα. Εν τω μεταξύ, και η Αφροδίτη από τη θέση της στον οίκο των συνεργασιών, βοηθάει πολύ. Ίσως κατάλαβες όλο αυτό τον καιρό, ότι η συνύπαρξη είναι τέχνη ή μπορεί να τέθηκαν πολλά ερωτηματικά περί συντροφικότητας και συντονισμού με τους σημαντικούς άλλους. Όλα αυτά σε έκαναν να καταλάβεις ότι οι σχέσεις δεν είναι ένα καράβι που πάει μόνο του και όπου βγει, αλλά ότι είσαι συνοδηγός και ότι η πορεία του είναι και δική σου ευθύνη. Τα πράγματα είναι απλά: Αν θεωρήσεις τον άλλο δεδομένο το καράβι θα πάει κατά διαόλου. Αν πάλι κάνεις κι εσύ κουπί, οι πιθανότητες να πας εκεί που θες είναι μεγαλύτερες.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι μια δυνατή όψη που έχει να κάνει με τον έρωτα και τη δημιουργικότητα. Ίσως γίνει μια γνωριμία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή σε έναν χώρο εκπαίδευσης. Υ.Γ. Το να αποφεύγεις να μιλάς για τη σχέση σου με τη σχέση σου ή με τους άλλους πρέπει να καταλάβεις ότι έχει ως αποτέλεσμα να βγάζεις τις δικές σου «ερμηνείες», οι οποίες είναι δικά σου κατασκευάσματα και ακόμη και να είναι αληθινές, αν μάθεις και την άποψη του άλλου μπορεί τα δεις όλα κάπως διαφορετικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι πολύ δυνατή και θετική και σχετίζεται με το σπίτι και την οικογένεια. Είναι πολύ πιθανά τα καλά νέα στον οικονομικό τομέα που θα σε απαλλάξουν από ένα σημαντικό άγχος. Υ.Γ. Ένας Δίδυμος βρίσκει πραγματικά θλιβερό να μην τον καταλαβαίνουν, ή να μην μπορεί ο ίδιος να καταλάβει τις σκέψεις του, ή να μην μπορεί να τις δέσει μεταξύ τους έτσι ώστε να βγαίνει ένα λογικό συμπέρασμα. Αυτά ευτυχώς τελείωσαν, και αρχίζει μια πραγματικά καλύτερη περίοδος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι και το κεντρικό θέμα της εβδομάδας. Μια πολύ θετική και δυνατή όψη που σχετίζεται με τις νέες συμφωνίες, τα συμβόλαια ή και μια νέα συναισθηματική γνωριμία. Αν ρωτήσεις έναν Καρκίνο πώς προχωράει μπροστά, θα σου απαντήσει με σκληρή δουλειά, αξιοπρέπεια, συνέπεια. Η συνταγή φαίνεται εκ πρώτης πετυχημένη, υπάρχει όμως κάτι που λείπει και αυτό είναι η διεκδικητικότητα. Αυτό είναι το μάθημα που έχεις αρχίσει να παίρνεις με τον Άρη στον τρίτο οίκο σου σου, ο οποίος δίνει μάχη με τη φυσική σου τάση για συστολή και σε σπρώχνει προς μονοπάτια που αν δεν μάθεις να «ζητάς» και να «αρνείσαι», θα σου φαίνονται δύσβατα.

ΛΕΩΝ

Η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα είναι μια δυνατή και θετική όψη που μπορεί να φέρει σημαντικές εξελίξεις στον οικονομικό τομέα. Ίσως να σχετίζονται και με ένα νέο επαγγελματικό πρότζεκτ, πάντως είσαι έτοιμος να προχωρήσεις μπροστά και φαίνεται ότι η επιτυχία είναι σίγουρη! Υ.Γ. Συχνά όταν θέλουμε να ζητήσουμε κάτι από τους άλλους, ξυπνάνε κάτι περίεργα ενοχικά ότι γινόμαστε βάρος, κλπ. Επίσης, όταν αρνούμαστε κάτι, ξυπνάνε άλλα ενοχικά, ότι είμαστε κακοί άνθρωποι που δεν δίνουν στους άλλους αυτό που θέλουν. Ξεχνάς όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις, αν η διεκδίκησή σου γίνει με διπλωματικό τρόπο: 1. Πολύ πιθανό να κερδίσεις αυτό που θέλεις ή χρειάζεσαι. 2. Οι άλλοι σε σέβονται περισσότερο τελικά όταν ζητάς / αρνείσαι. 3. Δεν αισθάνεσαι σχεδόν ποτέ κορόιδο, επειδή έχεις κάνει την προσπάθειά σου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. 4. Οι άλλοι δύσκολο να σε εκμεταλλευτούν γιατί τους βάζεις όρια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι μια πολύ θετική όψη που σχετίζεται με τον έρωτα και τη δημιουργικότητα. Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σου και ο Πλούτωνας στον πέμπτο οίκο σου, οπότε είναι όλα πιθανά, ακόμη και να αποφασίσεις να συγκατοικήσεις ή να αποκτήσεις απογόνους. Υ.Γ. Ναι, μπορείς και πρέπει να γίνεις όσο ανάλαφρος θες: να σου καίγεται το φαγητό και να το βλέπεις σαν ευκαιρία για να παραγγείλεις κάτι εξωτικό, να σε μουντζώνουν στην Κηφισίας και να σκέφτεσαι τι ωραία που υπάρχουν ακόμη γραφικοί τύποι, να σου σκάει το λάστιχο και να σκέφτεσαι ότι θα γνωρίσεις καινούργιο κόσμο στο συνεργείο.

ΖΥΓΟΣ

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι μια εξαιρετικά δυνατή και θετική όψη. Σχετίζεται με τη διάθεση, την ψυχολογική σου κατάσταση, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, αλλά και με θέματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένεια. Επίσης, η Αφροδίτη στο ζώδιό σου είναι απίστευτα βοηθητική σε όλα. Ενώ πρακτικά οι συνθήκες της ζωής σου δεν έχουν αλλάξει δραματικά τους τελευταίους μήνες, ξαφνικά τα ίδια πράγματα που πριν από λίγο καιρό σου φαινόντουσαν τρομακτικά, δύσκολα ή παντελώς αδιάφορα, τώρα αρχίζουν να σου φαίνονται ευχάριστα και ενδιαφέροντα. Τώρα λοιπόν που έχεις καταλάβει ότι περισσότερο από τα γεγονότα, αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους είναι το πώς «βλέπουμε» τα γεγονότα, μπορείς να αποκτήσεις επιλεκτική όραση και προσοχή, και να εστιάζεις στη θετική πλευρά των πραγμάτων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι μια από τις πιο δυνατές και ενδιαφέρουσες της τελευταίας περιόδου. Και οι δύο βρίσκονται σε δύο κοινωνικούς οίκους και ο συνδυασμός τους είναι πιθανό να φέρει συμβόλαια, συμφωνίες ή γνωριμίες. Πάντως, είναι φοβερό το πόσο συγκροτημένος και άνετος δείχνεις, ενώ έχεις φοβίες ότι «αν αρχίσουμε να μιλάμε πέρα από τα τυπικά» θα χάσεις τον έλεγχο, θα πληγωθείς, θα παρανοήσεις κ.λπ. Η λεκτική επικοινωνία σαφώς δεν είναι ο ένας και μοναδικός τρόπος για να κοινοποιήσεις σε κάποιον τα αισθήματά σου, αλλά είναι πολύ σημαντικός και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να τον εκτιμήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι πολύ θετική και αφορά τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου. Μια τέτοια όψη μπορεί να σημαίνει και ένα νέο ξεκίνημα σε αυτούς τους τομείς, κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα με την περίοδο αυτή της χρονιάς. Υ.Γ. Θυμήσου: Ενηλικίωση σημαίνει ότι από τη στιγμή που αποφασίσουμε να κάνουμε μια κίνηση, δεν γκρινιάζουμε μετά για τις όποιες συνέπειες, αλλά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Στο κάτω κάτω, αν προτιμούσαμε την προηγούμενη κατάσταση με τα δικά της αρνητικά και θετικά, θα μπορούσαμε να μείνουμε σε αυτήν. Πάντως, το τοπίο ξεκαθαρίζει και στις σχέσεις, και στη δουλειά, αλλά κυρίως στο μυαλό και τη σκέψη σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι πολύ θετική και σχετίζεται με τη διεύρυνση των οριζόντων σου, τα ταξίδια, την εκπαίδευση και μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εν των μεταξύ, η Αφροδίτη από τον δέκατο οίκο σου αρχίζει να δουλεύει για τα επαγγελματικά σου. Υ.Γ. Οι αλλαγές που έχουν ξεκινήσει να γίνονται με τον Κρόνο πάνω από το κεφάλι σου δεν γίνονται απλώς για να ταράξουν τα ήρεμα νερά της ζωής σου, αλλά για να διαπιστώσεις, τελικά, ότι χωρίς αυτές δεν θα βρεις αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη και επιθυμείς. Παρ’ όλα αυτά, η διαδικασία των αλλαγών είναι αγχωτική κάποιες φορές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα είναι πολύ θετική και σχετίζεται με τα οικονομικά και τις οικονομικές συμφωνίες. Επειδή όμως ο Άρης βρίσκεται στον όγδοο οίκο σου που αφορά και τη συναισθηματική σου ζωή και αυτά που μοιράζεσαι ή θα μπορούσες να μοιράζεσαι με έναν άνθρωπο, είναι πιθανές οι εξελίξεις και στον αισθηματικό τομέα. Παρεμπιπτόντως, επειδή η ενέργεια που παίρνεις από τον Άρη ξεχειλίζει, συναισθήματα όπως, ζήλια, μίσος, πάθος χτυπάνε κόκκινο σε δευτερόλεπτα και επιβάλλεται να φέρεσαι κόσμια.

ΙΧΘΥΣ

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στις 19 είναι πολύ θετικό και δυνατό. Αφορά τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τη συντροφικότητα, αλλά και την κοινωνική σου ζωή. Είναι πολύ πιθανό να γνωρίσεις ένα νέο άτομο ή να δημιουργηθεί μια νέα επαγγελματική συνεργασία. Υ.Γ. Μπορεί να βγαίνουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και φόβοι. Ας βγούνε. Αισθήματα και σκέψεις είναι, δηλαδή κάτι ακίνδυνο το οποίο δεν χρειάζεται να φοβάσαι, γιατί όσο και να τα φοβάσαι, αυτά υπάρχουν και σε κατευθύνουν θες δεν θες. Αν πάλι τα δεις και μιλήσεις μαζί τους, θα περάσεις από τη διαδικασία της απομυθοποίησης και θα τα δεις στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και οι πραγματικές διαστάσεις είναι κάτι με το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να έρθεις σε επαφή. Πάντως, ενημερωτικά, πολλά από αυτά που φοβάσαι, δεν υπάρχουν καν.

Πηγή: e-zwdia.gr

The post Το Ωροσκόπιο των Σχέσεων για την εβδομάδα 16 έως 22/9/2019 appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf-13/feed/ 0
Κικίλιας: Έρχεται νέος τρόπος διοίκησης των Δημόσιων Νοσοκομείων https://peiraxtiri.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83/ https://peiraxtiri.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83/#respond Mon, 16 Sep 2019 11:13:07 +0000 https://peiraxtiri.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83/

Αλλάζει ο τρόπος διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων. Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας οι διοικητές θα βρίσκονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε κάθε εφημερία νοσοκομείου, καθώς αυτή θα είναι απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος Διοικητής Νοσοκομείου. Ο υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ύπαρξη “τρύπας” ύψους 130-14ο εκατ. ευρώ στα οικονομικά […]

The post Κικίλιας: Έρχεται νέος τρόπος διοίκησης των Δημόσιων Νοσοκομείων appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>

Αλλάζει ο τρόπος διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων. Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας οι διοικητές θα βρίσκονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε κάθε εφημερία νοσοκομείου, καθώς αυτή θα είναι απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος Διοικητής Νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ύπαρξη “τρύπας” ύψους 130-14ο εκατ. ευρώ στα οικονομικά των νοσοκομείων και άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι “κυβέρνησε με τα επιχειρηματικά ρετιρέ“.

Ταυτόχρονα εξήγγειλε και σειρά μέτρων που θα ανακουφίσουν το Σύστημα Υγείας, όπως την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης γιατρών από το ΑΣΕΠ σε 5 μήνες και όχι σε 18 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επίσης, εξήγγειλε τη στελέχωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με προσωπικό. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, όπως την αύξηση των βαρδιών στα ακτινολογικά μηχανήματα, τον εξορθολογισμό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ώστε να μην τελαιπωρούνται οι ασθενείς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Κικίλια, είχαμε την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού, του κυρίου Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Τσίπρας είπε ότι τρώτε από τα έτοιμα. Και μάλιστα είπε ότι κάνετε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και όχι για τους φτωχούς.

Και μάλιστα ο κύριος Τσίπρας σήμερα, γιατί εγώ θέλω να τα λέω όλα, λέει στην Αυγή εδώ με απόλυτη σαφήνεια ότι: «Είμαστε εδώ για τη δημοκρατία και την κοινωνική πλειοψηφία».

Η απάντησή σας ως εισαγωγικό σχόλιο για τον κύριο Τσίπρα.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησε με αυτούς που θεωρούσε δικούς του και με τους λίγους, τα πολύ υψηλά επιχειρηματικά ρετιρέ, πιστεύοντας ότι έτσι ο ίδιος θα αποτελέσει καθεστώς στη χώρα.

Είναι προφανές ότι δεν κυκλοφορεί στην κοινωνία, δεν ακούει τη μεσαία τάξη ούτε τα λαϊκά στρώματα, αλλιώς θα είχε καταλάβει ότι ξεφύσηξαν με ανακούφιση οι Έλληνες για την πολιτική αλλαγή μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Σήμερα με πολύ μεγάλη ικανοποίηση και αγαλλίαση ακούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνεται σε όλους, να μην ξεχωρίζει κανέναν, να μιλάει και να προτάσσει το κοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησής του και να το αποδεικνύει με πράξεις.

Προσέξτε τη διαφορά. Ο κύριος Τσίπρας θεωρεί ότι εκπροσωπούσε τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μερίμνησε για τους εγκαυματίες στο Μάτι και αυτούς που έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Σε εμένα προσωπικά έδωσε εντολή ώστε το Κράτος να μπορέσει να τους περιθάλψει και να τους δώσει τα φάρμακα, τις αλοιφές τους, τις κρέμες, τα επιθέματα σιλικόνης και τις κάλτσες.

Ο κύριος Τσίπρας μιλάει για τους πολλούς, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή σε εμένα και σε λιγότερο από δύο μήνες καταργήσαμε αυτή τη ντροπή με τις ουρές των καρκινοπαθών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου περίμεναν αυτοί οι άνθρωποι τα ενδονοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακά τους, για να πάνε στις ιδιωτικές κλινικές να κάνουν τη θεραπεία τους.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ήδη παίρνουν τα φάρμακά τους;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Αυτιά, έχετε δείξει εδώ επανειλημμένως εικόνες από τις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Συνάνθρωποί μας βαριά άρρωστοι, δεν είχαν από το Κράτος τη στήριξη και τη βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν αξιοπρεπώς την ασθένειά τους.

Και, θέλω να σας πω ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει μία απόφαση και βλέπει μία κανονικότητα στη χώρα, την οποία απολαμβάνουν όλοι. Οι προσδοκίες, βεβαίως, είναι πολύ υψηλές.

Ο κ. Τσίπρας όμως θέλει με το ζόρι να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να γυρίσει τη χώρα πίσω στα χρόνια και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την εξουσία αυτός και οι Υπουργοί του. Προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική κοινωνία, τη δίχασε, διέλυσε τη μεσαία τάξη, έπληξε τα λαϊκά στρώματα και απόρροια των πολιτικών του αντιμετωπίζουμε σήμερα με θάρρος και παρρησία βέβαια, αλλά και με πολλές δυσκολίες.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Είστε Υπουργός Υγείας. Αληθεύει ότι, εσείς θα το επιβεβαιώσετε, εσείς θα πείτε αν είναι λάθος αυτό που διαβάσαμε και ακούσαμε. Κύριε Υπουργέ, με όλο το θάρρος της γνώμης και της άποψης ως Υπουργού, οι σεκιουριτάδες κάνουν διανομή ασθενών στα νοσοκομεία ή έκαναν ή κάνουν ή εν πάση περιπτώσει υπάρχει μια πληγή εκεί σ’ αυτό το θέμα;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σε κάποια νοσοκομεία γίνεται και αυτό, κύριε Αυτιά.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Δηλαδή;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη, παρουσίασα τις έγγραφες απαντήσεις διοικητών νοσοκομείων και των διοικητών των ΥΠΕ που διόρισε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Προσέξτε τη βαρύτητα αυτού που λέω για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Και παρουσίασα ειλικρινώς στον ελληνικό λαό ποια είναι αυτή η κατάσταση.

Υπάρχουν τμήματα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα δημόσια νοσοκομεία, όπου δεν υπάρχει καμία διαλογή. Δηλαδή πάει ο ασθενής με την οικογένειά του και δεν ξέρουν αν πρέπει να πάνε στο παθολογικό, στο ορθοπεδικό, στο χειρουργικό..

Υπάρχουν Τ.Ε.Π. στα οποία υπάρχει κάποιος σεκιούριτι, ο οποίος τους δείχνει και άλλα στα οποία είναι τόσο μεγάλη η σύγχυση και τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Το διαπιστώσατε; Πήγατε σε νοσοκομείο και είδατε ότι πράγματι συμβαίνει αυτό; Σας το είπε γιατρός; Σας το είπε διοικητής; Σας το είπε υπάλληλος; Τι ακριβώς;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μου το είπαν οι ίδιες οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Επαναλαμβάνω, οι διορισμένες από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Αλλά γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι από την πρώτη ημέρα θέλω ο ίδιος να δω ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία και κυκλοφορώ σε ώρες και μέρες που κρίνω και στις εφημερίες κατά κύριο λόγο, για να μιλήσω με τον κόσμο, να μιλήσω με τους νοσηλευτές, με τους γιατρούς. Με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι παίρνουν όλο το φόρτο της εργασίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μικροί ήρωες. Στην προσπάθεια στην οποία κάνουν, εμείς θα τους στηρίξουμε μέχρι τέλους.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Άλλο διαλογή ασθενών και άλλο η άλλη αρμοδιότητα. Το τελειώσατε αυτό το πράγμα; Και αυτό που άκουσα για μαύρη τρύπα 150 εκατομμυρίων στα νοσοκομεία, το διάβασα στον ημερήσιο τύπο, ισχύει;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Αυτιά, περάσαμε μια τροπολογία, πριν από τρεις-τρεισήμισι εβδομάδες που ζητάμε από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. να αποστείλουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, προκειμένου να ρυθμιστούν. Και ένα ποσό από 130 έως 150 εκατομμύρια μένει να διερευνηθεί πώς έχουν δαπανηθεί, αν έχουν τιμολογηθεί. Και αν όχι, γιατί δεν έχουν τιμολογηθεί και ούτω καθεξής.

Δεν θέλω να πω παραπάνω πράγματα γι’ αυτό. Αυτό θα το ελέγξουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα έχουμε εικόνα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να το δείτε με απόλυτη σαφήνεια, να μην αδικηθεί άνθρωπος.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η εικόνα την οποία έχουν οι Έλληνες για το Υπουργείο Υγείας, για τα νοσοκομεία μας και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τους πολίτες μας, είναι μια εικόνα απελπισίας, παρά τις ηρωικές προσπάθειες, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Και κάνουμε ήδη κάποιες μικρές κινήσεις…

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Όπως;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σας είπα: στους ογκολογικούς ασθενείς τα φάρμακά τους απευθείας στις κλινικές, για τους εγκαυματίες στο Μάτι στήριξη και βοήθεια προκειμένου μετά από ένα χρόνο να μην αισθάνονται ότι αδικούνται.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία; Ξέρετε ακριβώς τι συμβαίνει σε κάθε νοσοκομείο;

Κος ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σήμερα θέλω να κάνω κάποιες συγκεκριμένες ανακοινώσεις με μέτρα που πιστεύω ότι θα ανακουφίσουν το σύστημα.

Πρώτον, η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ έκανε στη χώρα μας πάνω από δεκαοχτώ μήνες, πάνω από ενάμισι χρόνο.

Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ εμείς θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες.

Αυτοί οι γιατροί θα πάνε πρώτα απ’ όλα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μάλιστα. Δεύτερο μέτρο;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενενήντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε έτσι τους συνανθρώπους μας.

Άρα, λοιπόν, τρέχουμε πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες. Ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο χειρίζεται το ΕΚΑΒ, διανομής, συλλογής, πληροφόρησης και απόφασης για τις ΜΕΘ και στήριξη στους συνανθρώπους μας.

Πρέπει όμως να πω ότι επανειλημμένως ζητάω ως Υπουργός Υγείας από τις ευπαθείς ομάδες για τα παιδιά μας, για το υγειονομικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, να εμβολιαστούν. Τέλος Σεπτεμβρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης. Παρακαλώ θερμά όλους να μην φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προβλήματα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σωστό.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ογκολογικούς ασθενείς, αυξάνουμε τις βάρδιες στα ακτινολογικά μηχανήματα, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς περιμένοντας τεράστια χρονικά διαστήματα.

Και επίσης, εξορθολογίζουμε τις λίστες στα χειρουργεία και αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής νοσοκομείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στην εφημερία του νοσοκομείου. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοικητής και υποδιοικητής σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, είναι στην ώρα της μάχης, εκεί που οι πολίτες έρχονται και αγωνιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θεραπεία, να είναι εκεί μαζί με τους γιατρούς και να στηρίζουν τα νοσοκομεία.

Δεν θα υπάρχει διοικητής νοσοκομείου, ο οποίος πριν προσληφθεί δεν θα έχει υπογράψει συμφωνητικό με το ελληνικό Κράτος ότι θα πιάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει θέμα, όπως λένε οι διοικητές των νοσοκομείων, με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με την ασφάλεια στα ΤΕΠ, με τον τρόπο που είναι οργανωμένο το σύστημα.

Υπεύθυνοι είμαστε όλοι και άρα από την κορυφή προς τα κάτω πρέπει να υπάρχει λογοδοσία. Θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα στηρίξουμε τον ασθενή, θα στηρίξουμε τα λαϊκά στρώματα. Είναι λαϊκό Υπουργείο το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να στηρίζει τους πάντες.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ξεκινώ, από αυτή τη στιγμή καταγραφή όλων των προβλημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και σας παρακαλώ θερμά κάθε Δευτέρα να δέχεστε στο γραφείο αυτό τον κατάλογο που θα μας στέλνει όλη η Ελλάδα τι λείπει και από πού λείπει κάτι. Δεν μπορεί κάποιοι από εσάς να το αποκρύψουν, συμφωνείτε;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Συμφωνώ. Κύριε Αυτιά, υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα στο Ε.Σ.Υ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να τα ξέρετε, αυτό θέλω εγώ. Να ξέρετε τι λείπει στη Σάμο, στη Χίο, την Ικαρία, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, την Καβάλα, τον Έβρο, παντού. Να ξέρει ο κος Κικίλιας τι ακριβώς συμβαίνει.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Έρχομαι σήμερα μετά από δυο μήνες στην εκπομπή σας, να κάνω κάποιες εξαγγελίες. Το Υπουργείο Υγείας είναι το πιο δύσκολο Υπουργείο που υπάρχει και οι Έλληνες έχουν ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια από ανακοινώσεις και μεγάλα λόγια για αυτά τα οποία πρόκειται να αλλάξουν.

Εμείς, πρώτα θα κάνουμε πράγματα όπως η διανομή των ογκολογικών που καταργήσαμε τις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και μετά θα τα λέμε.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σαφής.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Και είναι μικρά τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνονται και μικρές νίκες, προκειμένου να αναθαρρήσει ο κόσμος και να πιστέψει ότι αυτό το Υπουργείο δεν είναι Υπουργείο της απελπισίας, αλλά είναι το Υπουργείο της ελπίδας.

Θα το κάνουμε αυτό, αλλά όχι μόνοι μας. Θα το κάνουμε μαζί με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό που πιστεύω και τιμώ και στηρίζω και το διοικητικό προσωπικό. Και προσέξτε, δεν εκπροσωπούμε εδώ – και εγώ προσωπικά ως Υπουργός Υγείας – αυτούς οι οποίοι ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ο πόνος και η αρρώστια δεν έχει χρώμα κύριε Υπουργέ.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες, υποχρέωσή μας είναι να δίνουμε λύσεις για όλους. Και δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας για αυτό θα ζητήσω για μια ακόμη φορά τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας σε αυτές τις αλλαγές που θα έρθουν, έτσι ώστε να μην έρχονται με απόγνωση οι πολίτες μας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Δεν είναι εύκολη δουλειά, είναι δύσκολη δουλειά αλλά με πολύ μεγάλη αγάπη και φροντίδα επωμιζόμαστε αυτό το βάρος, γιατί πραγματικά ακουμπάει τον πολίτη.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τα κρατάω όλα αυτά. Κύριε Κικίλια, σκεφτείτε ότι πρωτίστως είστε άνθρωπος και γιατρός και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία άρα ξέρετε τα θέματα. Να ξέρετε κάτι, ότι σταλεί από την ελληνική περιφέρεια, από την Αθήνα, με ελλείψεις, με χίλια δυο γιατί έτσι είναι η ζωή τι να κάνουμε, να ξέρετε ότι Δευτέρα-Τρίτη πρωί θα είναι στο γραφείο σας τα πλήρη στοιχεία για να ξέρετε το σφυγμό, να αντιλαμβάνεσθε τι συμβαίνει στην ελληνική περιφέρεια.

Όλα αυτά για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μια που λέτε για την περιφέρεια που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και η άγονη γραμμή και οι ακριτικές περιοχές και τα νησιά μας. Δεν είναι συμπαγές κράτος η Ελλάδα χωρίς νησιά, νησιωτικά συμπλέγματα για να μπορούμε να έχουμε μόνο ένα μεγάλο νοσοκομείο.

Υπάρχουν Κέντρα Υγείας, υπάρχουν αγροτικά ιατρεία σε όλη την περιφέρεια και σε όλα τα νησιά. Θα σας πω ότι δεν μπορεί να έρχεται Αύγουστος για να πάει κάποιος να καλύψει τις τρύπες και τα κενά σε αυτά τα ιατρεία, σε αυτά τα κέντρα κλπ.

Από το χειμώνα πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και οργάνωση για τις ανάγκες όπως έχει μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση ή ένας δημόσιος οργανισμός. Έτσι πρέπει να έχει και το Υπουργείο Υγείας.

 

The post Κικίλιας: Έρχεται νέος τρόπος διοίκησης των Δημόσιων Νοσοκομείων appeared first on peiraxtiri.gr.

]]>
https://peiraxtiri.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83/feed/ 0