Η καθημερινή σου ενημέρωση!

F-35 Block 4: Μαχητικό cloud από… ταινία επιστημονικής φαντασίας (BINTEO)

Η αμερικανική αεροπορία προσβλέποντας στο μέλλον αναζητά νέα βελτιωμένα όπλα αέρος-αέρος, αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους. Η ανάπτυξη των εν λόγω όπλων “τρέχει” με γοργούς ρυθμούς, όπως ανέφερε αντιπτέραρχος Clinton Hinote, υποδιοικητής της Strategy, Integration and Requirements Command.

Τα όπλα στα οποία αναφέρεται ο Αμερικανός αντιπτέραρχος αποτελούν προτεραιότητες για την αμερικανική ασφάλεια. Παράλληλα όμως απαιτούνται και οι πλατφόρμες που θα τα αξιοποιήσουν. Πέραν του νέου ιπτάμενου τάνκερ KC-46, και του νέου stalth βομβαρδιστικού B-21, υπάρχει και το F-35 το οποίο αναβαθμίζεται σε επίπεδο Block 4, διαθέτοντας νέες απίστευτες δυνατότητες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας βάσει του προγράμματος Joint All Domain Command and Control που αναπτύσσεται.

Το F-35 Block 4 θα είναι το μαχητικό cloud, ένα ιπτάμενο οπλοσύστημα με απίστευτες δυνατότητες επικοινωνιών, παρακολούθησης στόχων, μετάδοσης δεδομένων, ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα καλύτερα σαν ιπτάμενο ραντάρ, αεροσκάφος επιτήρησης και εναέριο κέντρο διοίκησης. Οι Αμερικανοί επιμένουν ιδιαίτερα στο κομμάτι της ταχείας μεταβίβασης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από τη μια πλατφόρμα στην άλλη εντός ενός κοινού θεάτρου επιχειρήσεων. Το δόγμα τους είναι: “χρήση της πληροφορίας, όπως απαιτείται προς εκπλήρωση της αποστολής”. Πάντως υπάρχει καθυστέρηση στο πρόγραμμα, η οποία προκαλεί ανησυχία κυρίως λόγω… Κίνας.

defence-point.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.