Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έβρος: Ιερέας ευλογεί τα όπλα – Ένοπλοι χωρίς διακριτικά ρίχνουν ριπές προς την ελληνική πλευρά – ΒΙΝΤΕΟ

211

Σε αναμονή εντολής και φύλλου πορείας, βρίσκονταν και χθες, δεκάδες αστυνομικοί από την Δυτική Ελλάδα, προκειμένου να μεταβούν στον Εβρο, προς ενίσχυση των δυνάμεων που υπάρχουν εδώ και ημέρες στα σύνορα, για να αποτρέψουν την αθρόα είσοδο μεταναστών.Με εντολή του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 40 αστυνομικοί από τη Δυτική Ελλάδα, βρίσκονται σε ετοιμότητα, 20 εκ. των οποίων είναι από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Η αναχώρηση των αστυνομικών από την Πάτρα, αναβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, λόγω διαφόρων ανεξάρτητων γεγονότων, όμως αν η κατάσταση στον Εβρο παραμείνει τεταμένη, θεωρείται σίγουρο ότι, θα υπάρξουν νέες μετακινήσεις αστυνομικών προς τα σύνορα.

Να σημειωθεί ότι και στην Πάτρα, υπήρξαν πολλοί αστυνομικοί που έθεσαν στη διάθεση της ηγεσίας τους εαυτούς τους, προκειμένου να μεταβούν στα σύνορα του Έβρου, για να συνδράμουν στις προσπάθειές των συναδέλφων τους και του στρατού και να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας κλειστά. Έτσι λοιπόν δεκάδες αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, υπογράφουν την σχετική αναφορά.

Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία παραμένουν σε επιφυλακή, νύχτα και μέρα περιπολώντας στον Έβρο, έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο, τις συνεχόμενες πιέσεις των μεταναστών, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα.Χθες υπήρξε νέος γύρος έντασης στις Καστανιές του Έβρου, καθώς η τουρκική πλευρά έριχνε χημικά και καπνογόνα.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτόξευαν χημικά και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, ενώ στην περιοχή υπήρχαν μικρές εστίες φωτιάς.Οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο είχαν αποτρέψει την παράνομη είσοδο στην χώρα μας από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περίπου 3.000 άτομα.Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.Την ίδια ώρα σε νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες, ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές.Στόχος είναι, να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής.Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More