Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έτσι θα μοιραστεί ένα δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα – Όλες οι λεπτομέρειες για την 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Θα μοιράζει πάνω από 1 δισ. ευρώ, θα λαμβάνει υπόψη την πορεία των εσόδων μέχρι και τον Αύγουστο και θα απαιτεί από τους δανειζόμενους να μην κάνουν απολύσεις μέχρι και το τέλος του χρόνου. Τα σημεία «κλειδιά» της νέας ΚΥΑ θα είναι τα εξής:

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο ώστε στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι εκταμιεύσεις.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα προσεγγίσει τα 1,2 δισ. ευρώ καθιστώντας την 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Θα λαμβάνεται υπόψη η μεταβολή των εσόδων κατά την περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Το ζητούμενο θα είναι η μείωση των εσόδων να φτάνει τουλάχιστον στο 10%.

Όσοι λάβουν μέρος στη διαδικασία, θα απαγορεύεται να προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Στις δύο πρώτες φάσεις, η ρήτρα μη απολύσεων «έπιανε» όλη την περίοδο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου αλλά τώρα θα επεκταθεί ακριβώς για να συγκρατηθεί και η ανεργία η οποία αναμένεται να αυξηθεί μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Θα επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων και ο ελεύθερους επαγγελματίες που δεν απασχολούν προσωπικό και δεν έχουν ταμειακή μηχανή. Ωστόσο, για να λάβουν το χαμηλότοκο δάνειο θα πρέπει να ασκούν εποχική δραστηριότητα δηλαδή να αντλούν πάνω από το 50% των εσόδων τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Θα επιτρέπεται η συμμετοχή και για όσους έχουν ήδη εκταμιεύσει δάνειο κατά τις δύο πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ωστόσο, τα ποσά που έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα αφαιρούνται από το ποσό που θα προκύπτει με βάση τον μαθηματικό τύπο και θα μπορεί να καταβάλλεται μόνο η διαφορά.

Ελάχιστο ποσό δανεισμού, θα υπάρχει μόνο για όσους κάνουν για πρώτη φορά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία. Αυτό θα ξεκινά από τα 2000 ευρώ για τους επαγγελματίες που δεν απασχολούν προσωπικό, θα φτάνει στα 4000 ευρώ για όσους έχουν από 1 έως 5 άτομα προσωπικό, στα 8000 ευρώ για όσους έχουν από 6 έως 10 άτομα προσωπικό κ.ο.κ.

Πηγή: fpress.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.