Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Ετοιμάζουν «άλλα κόλπα» για όσους αρνούνται το εμβόλιο – Το σχέδιο για το Φθινόπωρο

Αποφασισμένη να σφίξει περισσότερο τον κλοιό στους ανεμβολίαστους είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στόχος είναι ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

ΑΥΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ:

Στο γραφείο με το rapid test στο χέρι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στο κοινό, να επιδεικνύουν μοριακό ή ράπιντ τεστ, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους εργασιακούς χώρους

Στο σχέδιο φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και η επίδειξη αρνητικών τεστ και στους κλειστούς χώρους, κάτι που φαίνεται δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο. Παράλληλα, απομένει να δούμε και το τι θα ισχύει σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με rapid ή μοριακό τεστ.

Στο τραπέζι ψώνια με αρνητικό τεστ κοροναϊού

Για το σενάριο αυτό είχε μιλήσει και ο καθηγητής Παθολογίας Χ. Γώγος αναφέροντας πως για τους επόμενους μήνες το δίλλημα θα είναι εμβολιασμός ή συνεχή τεστ.

Το σενάριο αυτό θεωρείται αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί, ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο, ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Μοντέλο Κύπρου

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι και έχει πρόσβαση παντού, είτε δεν εμβολιάζεσαι και υποβάλλεσαι σε rapid test τα οποία πληρώνεις εσύ προκειμένου να έχεις πρόσβαση σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας αλλά και στη… δουλειά σου.

Παρόμοιο μοντέλο άλλωστε ακολουθεί από σήμερα και η Κύπρος καθώς ανακοίνωσε πως τα δωρεάν rapid test αποτελούν παρελθόν.

Έτσι οι Κύπριοι που δεν έχουν εμβολιαστεί (εκτός από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού) θα πρέπει να δίνουν 10 ευρώ για να υποβάλλονται σε rapid test.

loading...