Έρχονται προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Εισηγήσεις στρατιωτικών κάνουν λόγο για 1.000 ως 2.000 προσλήψεις το χρόνο!

475

Η λέξη προσλήψεις ακούστηκε αρκετές φορές στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας. Προσλήψεις στις ΕΔ έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια κι αυτό δεν αποδείχτηκε σοφή κίνηση.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω κι αυτό δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς μόνο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη γήρανση του προσωπικού κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις. Οι προσπάθειες αντιμετώπισης του θέματος κατά καιρούς ήταν αποσπασματικές και γι΄ αυτό τελικά, αναποτελεσματικές.

Το γεγονός ότι οι προσλήψεις είναι απαραίτητες για την ανανέωση αλλά και την ενίσχυση των ΕΔ είναι προφανές.Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Εισηγήσεις στρατιωτικών προς την πολιτική ηγεσία κάνουν λόγο για 1.000 ως 2.000 προσλήψεις το χρόνο , σε βάθος χρόνου. Αυτό,λένε εκτός από διευκόλυνση στα δύσκολα οικονομικά μας έχει να κάνει και με τη διαρκή ανανέωση του προσωπικού, αλλα και με το γεγονός ότι όταν θα ΄ρθει η ώρα δεν θα αποστρατευθούν όλοι μαζί οι προσληφθέντες.

Τι θα είναι όσοι προσληφθούν στο στράτευμα; Όπως λένε οι επιτελείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν “νέου τύπου ΕΠΟΠ” .

Πότε θ΄ αρχίσουν οι προσλήψεις; Απ΄ όσα είπαν Αποστολάκης και Ρήγας θα πρέπει να αναμένουμε ότι το πρώτο “κύμα προσλήψεων” θα μπορούσε να γίνει εντός του 2019.

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.