Η καθημερινή σου ενημέρωση!

‘Ερχεται το τέλος του κόσμου; Επιστήμονες προειδοποιούν για αστεροειδή που δεν μπορεί να σταματήσει η NASA

0 765

Τρομακτική μελέτη ερευνητών αποκαλύπτει ότι η NASA δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον πλανήτη μας ενάντια σε αστεροειδή που θα πέσει στη ΓΗ το 2135.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αστεροειδής, που έχει το μέγεθος του Empire State, θα είναι αδύνατο να εμποδιστεί από την πρόσκρουσή του στη Γη.NASA

Ακόμα και η πιο προηγμένη τεχνολογία, όπως αναφέρουν, θα είναι ανεπαρκής για την εκτροπή ενός τέτοιου διαστημικού βράχου που έχει ονομαστεί Bennu.

Οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε ακόμα και να εξαλείψει τη ζωή για πάντα.NASA

Σχέδιο για εκτροπή του αστεροειδή Bennu

Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο διαστημικό σκάφος που προσεγγίζει κοσμικά αντικείμενα με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να εκτρέψει την απειλή.

Το 8,8 τόνων διαστημόπλοιο HAMMER θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατευθυνθεί προς ένα μικρό αστεροειδή ή να ανατινάξει τον διαστημικό βράχο με τη χρήση πυρηνικής συσκευής, όπως αναφέρει το BuzzFeed News.

Ενώ η Γη δεν κινδυνεύει από μια σύγκρουση με τον Bennu σύντομα, υπάρχει 1 στις 2.700 πιθανότητα να χτυπήσει τον πλανήτη μας μέσα στον επόμενο αιώνα.

newsit.gr

 

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More