Επιτήδειοι «τρίβουν τα χέρια» πάνω από τα συντρίμμια της Χαλκιδικής – Βροχή οι καταγγελίες

0 10

Να κερδοσκοπήσουν πάνω στα συντρίµµια που άφησε πίσω της η θεομηνία στη Χαλκιδική, επιχειρούν επιτήδειοι. Σε δήµους, δασαρχεία και άλλες υπηρεσίες φτάνουν τις τελευταίες ηµέρες καταγγελίες από πληγέντες για κρούσµατα εκµετάλλευσής τους από συνεργεία αποκατάστασης και εταιρείες υλοτόµων – εµπόρων ξυλείας, σύμφωνα με το «Έθνος».

Το εύρος τιµής για την ίδια εργασία µπορεί να διαφέρει έως και… 2.000% ανάµεσα στην προσφορά που θα δώσει ένας έντιµος επαγγελµατίας και σε αυτήν ενός άλλου, που θα επιχειρήσει να πατήσει πάνω στην ανάγκη του πληγέντος προκειµένου να κερδοσκοπήσει.

Υπεύθυνος µονάδας µε ενοικιαζόµενα δωµάτια στην περιοχή πήρε τέσσερις προσφορές από ισάριθµα συνεργεία υλοτόµων και συνεταιρισµών για τον τεµαχισµό τεσσάρων δέντρων από την αυλή του. Το εύρος της τιµής ήταν εντυπωσιακό, καθώς ξεκινούσε από 150 και έφτανε έως τα 3.000 ευρώ!

Ανάλογη είναι η εικόνα και µε την αποκατάσταση των ζηµιών σε κτίρια και κεραµοσκεπές, από τα συνεργεία οικοδόµων που έχουν συσταθεί στην ευρύτερη περιοχή του παραλιακού µετώπου των ∆ήµων Προποντίδας και Κασσάνδρας. Στη Νέα Ποτίδαια, ένα συνεργείο έδωσε αρχική προσφορά 60 ευρώ/τ.µ. για την αποκατάσταση κεραµοσκεπής σε µεζονέτα. Όταν είδε πως είχαν χτυπηθεί και όλες οι γειτονικές, σε ένα συγκρότηµα 20 µεζονετών, έριξε την προσφορά στο 1/3 και έκανε τη δουλειά µε 20 ευρώ/τ.µ.,προσδοκώντας να συνεχίσει και µε τις άλλες.

«∆εν έχουµε δυνατότητα να παρέµβουµε, γιατί υπάρχει ελεύθερη αγορά, κάποιος κάνει µια προσφορά και αν θέλεις τη δέχεσαι ή την απορρίπτεις. Αυτό που συµβουλεύουµε από την πλευρά µας είναι να καλούν οι πληγέντες τους δασικούς συνεταιρισµούς, που έχουν µια εµπειρία και αξιοπιστία, και όχι τους εµπόρους. Αν απευθύνονται στην υπηρεσία, µπορούµε να τους δίνουµε τα τηλέφωνα επικοινωνίας των συνεταιρισµών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή µας», αναφέρει στην εφημερίδα η δασάρχης Κασσάνδρας, Μαργαρίτα Μπαχαντουριάν.

newpost.gr

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.