Επιστήμονες Προειδοποιούν. “Μην Κοιμάστε Μαζί με τα Κατοικίδιά σας”. Δείτε ΤΙ Μπορείτε να Πάθετε.

0 262

Όλοι γνωρίζουμε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Οπότε γιατί να μην τον αφήνουμε να κοιμηθεί μαζί μας στο κρεβάτι;

Εξάλλου, έχει μαλακό τρίχωμα και είναι σαν μαξιλαράκι που ξέρεις ότι θα σε προστατεύσει αν γίνει το οτιδήποτε. 

Η ιδέα του να κοιμηθεί το σκυλάκι σας μόνο του μπορεί να φαντάζει πολύ βασανιστική. Οπότε, θα το αφήσετε να κοιμηθεί στην άνεση του υπέρδιπλου στρώματός σας. Υπάρχει κάτι κακό με αυτό;

Φαίνεται πως μάλλον δεν θα κοιμάστε μόνοι οι δυο σας στο κρεβάτι. Σύμφωνα με κτηνιάτρους, η στενή επαφή με το κατοικίδιό σας αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσετε ή να μολυνθείτε.

“Τα κατοικίδια δεν είναι αποστειρωμένα… οπότε πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιο βακτήριο ή παράσιτο να μεταφερθεί από ένα κατοικίδιο στους ανθρώπους. Και όπως καταλαβαίνετε, αυτή η πιθανότητα αυξάνεται όταν κοιμάστε στο ίδιο περιβάλλον.”

Για παράδειγμα, μπορείτε να κολλήσετε ακάρεα αυτιών. Είναι μικρά ακάρεα που βρίσκονται συχνά στο τρίχωμα σκύλων και γατών αλλά και σε ανθρώπους. Εξαπλώνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βρουν καταφύγιο στο ακουστικό κανάλι του ξενιστή.

Άλλα πράγματα όπως τσιμπούρια και ψύλλοι κολλάνε στο κρεβάτι και μετά είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν. Ακόμα και αν δεν τα βλέπετε πάνω στον σκύλο σας, είναι πολύ πιθανό να είναι εκεί.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο, θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά τα κατοικίδιά σας και να τα εμβολιάζετε.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.