Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Εκτόξευση τιμής του ηλ. ρεύματος! Βόζεμπεργκ: «Να μην μαγειρέψετε για τρεις μέρες» – ΟΡΓΗ με την δήλωση

Σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τον καύσωνα! «Πνεύμα» πουλάει η κυβέρνηση… Το ρεύμα στην Ελλάδα έφτασε να κοστίζει 4.5 φορές περισσότερο από ότι στην Ελβετία.

Η τιμή του ρεύματος συνεχίζει να καλπάζει και να σημειώνει ρεκόρ. Χθες, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 το κόστος ανά Mwh ανήλθε σε 144,54 ευρώ ενώ σήμερα το κόστος ανά Mwh εκτοξεύτηκε στα 154,08 ευρώ, δηλαδή είναι ακριβότερη κατά 10 ευρώ σε διάστημα 24 ωρών. Να σημειωθεί ότι στις αρχές της χρονιάς η μέση χονδρεμπορική τιμή ήταν μόλις στα 45 ευρώ ανά MWh.

Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, με την κυβέρνηση να μην σκέφτηκε ποτέ να ετοιμάσει σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα.

Αντίθετα, αυτό που ειπώθηκε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!!! Συγκεκριμένα, χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Twitter μετά τη δημοσίευση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, σχετικά με τον καύσωνα και την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Δηλαδή αν τρεις μέρες δεν βάλουμε πλυντήριο κ δεν μαγειρέψουμε κ αρκεστούμε σε σαλάτα φρούτα χυμούς κ σάντουιτς ή παραγγείλουμε μια πίτσα, ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;;; Έλεος πια!».

Η εν λόγω ανάρτησή της προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο Twitter, με το όνομά της να «φιγουράρει» πλέον στην 5άδα των δημοφιλών hashtag στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

loading...