Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Εξαιρετικά σπάνιος μαύρος αυτοκρατορικός πιγκουίνος καταγράφηκε σε βίντεο

127

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Δυναστείες» μας αποκαλύπτει για πρώτη φορά ένα από τα σπανιότερα είδη πιγκουίνου, τον μαύρο αυτοκρατορικό πιγκουίνο.

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει ένα μαύρο πιγκουίνο να κυκλοφορεί ανάμεσα στους υπολοίπους πιθανότατα αναζητώντας ταίρι. Αυτό το είδος πιγκουίνου είναι τόσο ξεχωριστό και σπάνιο εξαιτίας μιας ασυνήθιστης γονιδιακής μετάλλαξης που δίνει στο δέρμα του το μαύρο χρώμα.

Η μετάλλαξη αυτή προκαλεί «μελανισμό», μια διαδικασία κατά την οποία εντοπίζεται αυξημένη ποσότητα μελανίνης στο δέρμα του πιγκουίνου σκουραίνοντας το δέρμα του. Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί ωστόσο εμπόδια στη ζωή του πιγκουίνου καθώς λόγω του έντονου χρώματός του είναι διακριτός από πολύ μακρυά είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά εύκολη λεία για τους θηρευτές.

Οι επιστήμονες με βάση το βίντεο και τα δεδομένα τους δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν το γένος του μαύρου πιγκουίνου, ωστόσο εικάζουν ότι είναι πιθανότατα ο μοναδικός εν ζωή μαύρος αυτοκρατορικός πιγκουίνος.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More