Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έγκυος δασκάλα απέβαλε μετά από βίαιο χτύπημα στην κοιλιά που δέχθηκε από βίαιο μαθητή της

112

Μία δασκάλα υπέστη αποβολή όταν ένας μαθητής της την κλώτσησε στο στομάχι, σύμφωνα την GMB.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ένα από τα μέλη του προσωπικού του σχολείου που έχει υποστεί βία κατά τη διάρκεια της δουλειάς της, ενώ μερικοί από τους εκπαιδευτικούς απειλούνται από γονείς.

Οι επιθέσεις περιελάμβαναν μαχαιριές και προσπάθεια στραγγαλισμού εκπαιδευτικού από 8χρονο παιδί.

Οι δάσκαλοι και άλλοι σχολικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι έχουν δεχθεί κλωτσιές, μπουνιές και δαγκωνιές από τους μαθητές του σχολείου.

Ένας δάσκαλος είπε στην GMB ότι τους έχουν ρίξει ακόμα και κόπρανα, ενώ άλλοι είπαν ότι οι μαθητές τους είχαν σπρώξει και είχαν κόψει κρυφά τα μαλλιά τους.


Μία εκπαιδευτικός είπε: “Ήμουν έγκυος και ένα παιδί με χτύπησε πολύ άσχημα. Μετά από αυτό το περιστατικό άρχισα να αιμορραγώ και έχασα το μωρό μου.”

“Έπεσα σε βαθιά κατάθλιψη, ειδικά αφότου το σχολείο δεν έκανε τίποτα για να με στηρίξει.”

Μια έρευνα σε περίπου 4.800 εργαζόμενους σε σχολεία αποκάλυψε έναν κατάλογο βίαιων περιστατικών που αφορούν παιδιά ηλικίας έως οκτώ ετών.

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους δήλωσαν ότι υπέστησαν βία στην εργασία, ενώ περισσότεροι από 770 είπαν ότι δέχονταν επίθεση κάθε εβδομάδα.

Ένας εργαζόμενος έπαθε διάσειση από χτύπημα που δέχθηκε από ένα «19χρονο αγόρι» ενώ ένας άλλος είπε ότι δέχθηκε χτύπημα που του προκάλεσε σπάσιμο ενός οστού του χεριού του.

Η Karen Leonard, υπάλληλος της GMB, δήλωσε: “Αυτές οι ιστορίες είναι πραγματικά ενοχλητικές.”

“Κανείς δεν πρέπει να απειλείται σωματικά κατά την εργασία του. Η αδιαφορία από τους γονείς είναι εντελώς ασυγχώρητη.”

“Το προσωπικό του σχολείου αγαπά τη δουλειά του, αγαπά τα παιδιά και θέλει να συνεχίσει να κάνει το καλύτερο γι’ αυτά.”


“Το μόνο που ζητούν είναι το σχολείο τους να τους υποστηρίζει όταν συμβαίνει κάτι άσχημο – και να κάνει τα συνήθη βήματα που απαιτούνται για την προστασία τους.”

“Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ζητούμε από τα σχολεία να υπογράψουν τον κώδικα δεοντολογίας της GMB για να διασφαλίσουν ότι όταν συμβαίνουν επιθέσεις στα μέλη του προσωπικού θα αντιμετωπίζονται σωστά.”

Ο Nick Gibb, υπεύθυνος για θέματα παιδείας, δήλωσε: “Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς στο χώρο εργασίας toy και οποιαδήποτε μορφή βίας εναντίον τους είναι εντελώς απαράδεκτη.”

“Έχουμε δώσει στα σχολεία τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν την παρενόχληση του προσωπικού και αναμένουμε από αυτά να εφαρμόσουν διαδικασίες για να υποστηρίξουν το προσωπικό όταν υπάρχουν κρούσματα βίας όπως αυτά.”

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More