Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά και αυγά

8
Εντυπωσιάζει με το χρώμα και τη μοναδική του γεύση

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς

Υλικά για 2 άτομα
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς (σε ορισμένα καταστήματα)
  • 20 ντοματίνια
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό.
  4. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό.
  5. Βάζετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για ένα λεπτό.
  6. Προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
Τελευταία στιγμή ρίχνετε τον βασιλικό και σερβίρετε.

Προαιρετικά παρμεζάνα

Εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πρωινό
Scrambled eggs με μανιτάρια
Υλικά για 4 άτομα
  • 6 αβγά
  • 2 φλυτζάνια (400 γραμμάρια) άγρια μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 2-3 κουταλιές φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Σε μέτρια προς ζεστή εστία βάλτε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέστε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να βγάλουν λίγα υγρά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε το κρασί και αφού μειωθεί στο μισό, περίπου 5 λεπτά βάλτε μέσα στο τηγάνι και το σχοινόπρασο.
  4. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο σπάστε μέσα τα αβγά, προσθέστε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το μίγμα στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
  5. Ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσει και να δημιουργηθεί το scrambled eggs, περίπου 3-4 λεπτά.
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More