Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Χωρίς ειδική εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

0 5

Απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ισχύει πλέον για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο του 2018 εκατοντάδες χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχοι λειτουργοί του Δημοσίου υπογόμενοι στα ειδικά μισθολόγια.

Ειδικότερα, στα έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβάλλονται φέτος ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet για τα εισοδήματα του 2018, τα συγκεκριμένα ποσά θα πάψουν να είναι προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, όπου περιλαμβάνονται τα αυτοτελώς φορολογηθέντα και υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης εισοδήματα.

Οι υπηρεσίες θα τα προσυμπληρώσουν στους κωδικούς 617-618 του πίνακα 6 στους οποίους περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Όσοι φορολογούμενοι- δικαιούχοι των αναδρομικών υπέβαλαν ήδη στο Taxisnet τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με τα ποσά των αναδρομικών προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 619-620 χρεώθηκαν ήδη με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Προκειμένου να απαλλαγούν θα πρέπει εντός ολίγων ημερών που θα γίνουν από την ΑΑΔΕ οι διορθώσεις στα προσυμπληρωμένα στοιχεία , να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις στο TAXISNET.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More