Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Bill Gates: “Έπεσε” μία θέση στη λίστα του Forbes

Ο Γάλλος Bernard Arnault εκτόπισε από τη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη τον Bill Gates.

O πρόεδρος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH (ανάμεσά τους και το brand Louis Vuitton), έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, ξεπερνώντας τον συνιδρυτή της Microsoft αλλά παραμένοντας πίσω από έναν άλλο Αμερικανό, τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, σύμφωνα με μετρήσεις του περιοδικού Forbes και του πρακτορείου Bloomberg.

Το Forbes, που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, αποτιμούσε σήμερα το μεσημέρι την περιουσία του 70χρονου Arnault στα 105,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 103,7 δισεκ. για τον Gates.

Ο τελευταίος χάνει για πρώτη φορά τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης αυτής, από τότε που καθιερώθηκε πριν από επτά χρόνια, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Ο ιδρυτής της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 164,8 δισεκ. δολάρια.

Ο Bernard Arnault

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Arnault έχει περιουσία 108 δισεκ. δολαρίων, έχοντας αποκομίσει κέρδη 39 δισεκ. από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή τα υψηλότερα ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το 2019.

Σε αυτό σίγουρα θα συνέβαλε η συνεργασία του με την Rihanna.

Σε αντίθεση με το Forbes, το Bloomberg απέσυρε ήδη 38 δισεκ. δολάρια από την περιουσία του Bezos, δηλαδή το ποσό της συμφωνίας του πρόσφατου διαζυγίου του, το οποίο οριστικοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου. Η πρώην σύζυγός του φιγουράρει άλλωστε στην 22η θέση της κατάταξης Bloomberg.

Στις δύο λίστες, ο επενδυτής Warren Buffett και ο πρόεδρος του Facebook Mark Zuckerberg συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων του πλανήτη.

Οι περιουσίες παρουσιάζουν αυξομειώσεις ανάλογα με τις τιμές του χρηματιστηρίου, καθώς οι κατατάξεις αυτές είναι από τη φύση τους ευάλωτες σε αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη.

Πηγή: ΑΠΕ

loading...
Leave A Reply