Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Bayer: Aποζημιώσεις 10 δισ. δολαρίων για ζιζανιοκτόνο μετά από αγωγές για καρκίνους

80

Έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η εταιρία Bayer, προκειμένου να αποζημιώσει όλους όσους διαγνώστηκαν με καρκίνο από ζιζανιοκτόνο της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δικηγόροι της Bayer αποκάλυψαν πως η εταιρεία προετοιμάζεται να καταβάλει, αθροιστικά, 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωση καταναλωτών που διαγνώστηκαν με καρκίνο και έχουν ήδη καταθέσει αγωγές, ενώ άλλα δύο δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τυχόν μελλοντικές αγωγές.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως η έκθεσή τους στο ζιζανιοκτόνο τους προκάλεσε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου την ίδια ώρα που η Bayer επιμένει ότι το Roundup δεν είναι καρκινογόνο.

Ωστόσο οι ενάγοντες παραπέμπουν σε μελέτες που συνδέουν την ουσία γλυφοσάτη με το λέμφωμα non-Hodgkin’s.

Το ζιζανιοκτόνο το παρήγαγε ο όμιλος αγροχημικών Monsanto που εξαγοράστηκε από την Bayer.

Όταν έγινε η εξαγορά έναντι 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μετοχή της Bayer είχε πέσει κατά 23% αλλά μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για πιθανό εξωδικαστικό συμβιβασμό, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε έως και κατά 3,9%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο.

Ο αριθμός των αγωγών σχετικά για το Roundup αυξήθηκε κατακόρυφα, μετά από μία ακόμα δικαστική απόφαση που επιδίκασε σε ενάγοντες σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πολλές από τις δίκες που είχαν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα εναντίον της Bayer αναβλήθηκαν στα πλαίσια των συζητήσεων για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς ενώ άλλες ξεκίνησαν μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ken Feinberg επικεφαλής μεσάζων για αυτές τις υποθέσεις, εκτιμά πως η Bayer μπορεί να επιλύσει εξωδικαστικά ακόμα και 85.000 υποθέσεις μέσα σε έναν μήνα.

Ωστόσο ο Chris Loder, εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αμερική, λέει πως ο αριθμός αυτός είναι απλώς μια εκτίμηση του Feinberg και ο αριθμός των υποθέσεων που έχουν αναφερθεί παραμένει «σημαντικά χαμηλότερος των 50.000».

Πηγή: ethnos.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More