Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Άσχημα νέα για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

59

Άσχημα όπως φαίνεται εξελίσσονται τα πράγματα για τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA όσον αφορά το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά τις καταγγελίες που είχε δεχθεί το ΕΣΡ για την εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο κανάλι, η διοίκηση υπέβαλε έφεση αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφερε και θα πρέπει να… πληρώσει.

Να υπενθυμίσουμε πως αφορμή όλης αυτής της υπόθεσης είχαν σταθεί κάτι πλάνα… του παρελθόντος που είχαν προβληθεί στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση.

Τότε ο Νίκος Μάνεσης είχε βγάλει μια ανακοίνωση για το συμβάν στον ALPHA

πρόστιμο στον ALPHA για τον Μάνεση από το ΕΣΡ

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ” της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015 (που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία), ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο.

Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.

Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο».

Μάλιστα, είχε υποβάλει την παραίτηση του που εννοείται δεν έγινε δεκτή από το κανάλι.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.