Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Απορρίφθηκαν ως μόσχευμα οι κατάμαυροι πνεύμονες καπνιστή – Έγινε viral αυτό που αντίκρισαν οι χειρουργοί…ΒΙΝΤΕΟ

84

Ένας Κινέζος χειρουργός μοιράστηκε ένα βίντεο όπου ο ίδιος και η ομάδα του, αφαίρεσαν τους πνεύμονες ενός χρόνιου καπνιστή, ο οποίος ήταν δωρητής οργάνων.

Ο χειρουργός Chen Jingyu, επικεφαλής ομάδας μεταμοσχεύσεων στο νοσοκομείο Wuxi της επαρχίας Jiangsu, δήλωσε ότι ο εν λόγω δωρητής οργάνων ήταν μανιακός καπνιστής επί 30 χρόνια και πέθανε σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ήθελε να δωρίσει τα όργανα του, αλλά οι χειρουργοί γρήγορα διαπίστωσαν ότι, τουλάχιστον οι πνεύμονές του, δεν ήταν δυνατό να μεταμοσχευθούν σε άλλο άτομο.

Δείτε τι αντίκρισαν μόλις τους αφαίρεσαν…

πνεύμονες

Οι πνεύμονες του 52χρονου είχαν όλα τα σημάδια ασβεστοποίησης, πνευμονικής νόσου και πνευμονικού εμφυσήματος.

Το βίντεο, το οποίο μοιράστηκε στα κινεζικά κοινωνικά μέσα με το hashtag “jieyan” (σ.σ. αυτό σημαίνει “κόψιμο του καπνίσματος” στην κινεζική διάλεκτο Mandarin) και έχει προβληθεί πάνω από 25 εκατομμύρια φορές μέσα σε λίγες μέρες.

“Πολλοί καπνιστές στην Κίνα έχουν πνεύμονες που μοιάζουν με αυτούς. Η ομάδα μας αποφάσισε να τους απορρίψει ως πιθανό μόσχευμα”, δήλωσε ο Jingyu.

“Κοιτάξτε αυτούς τους πνεύμονες, έχετε ακόμα το θάρρος να καπνίζετε;” πρόσθεσε ο ίδιος.

πνεύμονες

Ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποβληθεί σε αξονική τομογραφία πριν από το θάνατό του και οι πνεύμονές του δωρίστηκαν αμέσως μετά τον θάνατό του, προτού δηλαδή προλάβει κάποιος να τους εξετάσει, γι’ αυτό και έφτασαν στην ομάδα του Jingyu.

Υπολογίζεται ότι το 26,6% των Κινέζων άνω των 15 ετών καπνίζει, γεγονός που επιδεινώνει τα προβλήματα των πνευμόνων για ένα πληθυσμό που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πηγή: https://www.rt.com

ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More