Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αποκαλυπτικό βίντεο προκαλεί ερωτήματα: Αστυνομικοί «φυτεύουν» μολότοφ σε σακίδιο συλληφθέντων;

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν βίντεο και φωτογραφίες από τη βίαιη επέμβαση αστυνομικών κατά διαδηλωτών, μετά τη δυναμική αντιρατσιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Αφού οι αστυνομικές διμοιρίες απώθησαν εκατοντάδες διαδηλωτές του αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου από τον χώρο της πλατείας, στη συνέχεια τους εγκλώβισαν στα στενά προς την οδό Πατησίων, όπου τους επιτέθηκαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν την επίθεση αστυνομικών της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε δύο διαδηλωτές οι οποίοι το μόνο που κρατούν είναι τις σημαίες τους και αφού τους ξυλοκοπούν αναίτια τους συλλαμβάνουν με βίαιο τρόπο έξω από κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στη συνέχεια τα «αποδεικτικά στοιχεία», δηλαδή τα πειστήρια για τις πράξεις των συλληφθέντων, ενώ τους έχουν περάσει χειροπέδες.

Έχουν ξεσκίσει το ύφασμα από τις σημαίες της οργάνωσής τους (Ροσινάντε) ώστε να φαίνονται πλέον ως ρόπαλα, και ένας αστυνομικός μεταφέρει όσο…. διακριτικά μπορεί -μάλλον άγαρμπα…- ένα μπουκάλι που φαίνεται πως περιέχει βενζίνη, το δίνει σε άλλον αστυνομικό και αυτός το “φυτεύει” στο σακίδιο ενός εκ των συλληφθέντων!

Δείτε καρέ καρέ τις σχετικές εικόνες και το βίντεο και βγάλτε συμπεράσματα.

Ο ένας αστυνομικός φέρνει το μπουκαλάκι….

Εδώ το “πασάρει” στον άλλον αστυνομικό….

…κι αυτός το βάζει μέσα στο σακίδιο.

Τρεις συλλήψεις

Συνολικά σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια χθες το βράδυ, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα συγκεκριμένα άτομα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι τρεις συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Πηγές: topontiki.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.