Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Από πού εμπνεύστηκαν στο ΚΙΝΑΛ την κόκκινη γροθιά που άναψε «φωτιές»

0 11

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να αναρτήσει την κόκκινη αφίσα με τη γροθιά, με αισθητική σοβιετικού τύπου, με αφορμή την αντίθεσή του στις αλλαγές που φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μετά τον σάλο μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ αναγκάστηκε να… πρασινίσει την αφίσα.

Το ΚΙΝΑΛ σε μία προσπάθεια να πει όχι στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συλλογικές συμβάσεις έβγαλε μία αφίσα σε κόκκινο φόντο που απεικόνιζε ένα εργοστάσιο μαύρου χρώματος, με τις στέγες του να είναι μυτερές και στη δεξιά πλευρά η καμινάδα του καταλήγει σε ένα ανθρώπινο χέρι, σφιγμένο σε γροθιά. Την αφίσα συνόδευε η φράση «Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!».

Απο πού εμπνεύστηκαν όμως την αφίσα;
Η σοβιετικού τύπου αφίσα του ΚΙΝΑΛ ήταν εμφανώς εμπνευσμένη από τον Μάη του ‘68. Η διαφορά με εκείνη την αφίσα που είχε βγει πριν από 51 χρόνια είναι πως η υψωμένη γροθιά βρισκόταν στην αριστερή πλευρά και το σύνθημα ήταν «La lutte continue» (ο αγώνας συνεχίζεται).

Χρηστίδης: Το θέμα δεν είναι το χρώμα της αφίσας, αλλά το μήνυμα
Σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει και να δικαιολογήσει την απόφαση του ΚΙΝΑΛ για την κόκκινη αφίσα, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως το θέμα δεν είναι η αφίσα, αλλά το μήνυμα που θέλει να περάσει.

newpost.gr

Λογια Σταρατα

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More